„Trădare elitelor” declanșează urgia? VESTELE GALBENE: "Trupe paramilitare erau GATA SĂ RĂSTOARNE GUVERNUL"

„Trădare elitelor” declanșează urgia? VESTELE GALBENE: "Trupe paramilitare erau GATA SĂ RĂSTOARNE GUVERNUL"

Ideologia de extremă stânga care domină lumea occidentală a declanșat o mulțime de conflicte deschise în societate. Dacă marxismul inițial pleda pentru lupta de clasă, încercând să-i ridice pe muncitori împotriva exploatatorilor, marxismul cultural vrea să îi asmută pe toți marginalizații împotriva așa-zisei ordini patriarhale. Minoritățile sexuale sunt dirijate împotriva majorității heterosexuale, minoritățile etnice și rasiale împotriva națiunilor, copiii împotriva părinților și femeile împotriva bărbaților.

Paradoxal, în acest bellum omnium contra omnes, elitele politico-financiare se simt eliberate de obligația de a asigura un model de dezvoltare pentru societatea pe care o conduc, ca să nu mai vorbim despre împărțirea cât de cât echitabilă a bogăției. Scriitorul și jurnalistul francez de origine evreiască Eric Zemmour numește acest fenomen „Revolta elitelor”. „De-a lungul istoriei, elitele și-au condus popoarele ”, dar „acum avem elite care se ocupă de altceva, nu mai doresc să-și ghideze popoarele, nu mai vor nici să le cunoască, ci trăiesc într-o lumea a lor”. Cu alte cuvinte, actualii conducători nu mai manifestă niciun interes să asigure bunăstarea și siguranța claselor de jos.

Zemmour spune că fenomenul nu datează de ieri, de astăzi, dar masele largi abia acum au înțeles ce se petrece. Drept urmare, în tot Occidentul, dar mai cu seamă în Franța, „popoarele se răzvrătesc” împotriva acestei trădări a elitelor. Ca o dovadă a crevasei care s-a creat între guvernanți și guvernați, Eric Zemmour dă drept exemplu problema imigrației. De ce forțează elitele aducerea masivă de imigranți, în condițiile în care, evident, există o opoziție clară a poporului? Foarte simplu, explică jurnalistul francez. Pentru că populațiile autohtone nu mai sunt dispuse să facă slujbe umile și nici să-și vadă nivelul de viață scăzând an de an, așa că elitele au nevoie de a o nouă clasă de slujitori pe care o importă din Africa și Orientul Mijlociu”.

Deocamdată, susține Zemmour, războiul dintre guvernanți și guvernați se observă în plan electoral. În așteptarea alegerilor europene, s-au constituit două tabere. De o parte se află cei pe care globalizarea i-a lovit puternic- locuitorii din orașele mici și din zonele rurale, de cealaltă parte- elita aliată cu migranții și copiii acestora, cu managerii și profesioniștii cu înaltă calificare. Ei au numai de câștigat de pe urma globalizării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Analiza făcută de prestigioasa publicație Politico pe baza sondajelor de opinie, pare să-i dea dreptate lui Zemmour. Partidele tradiționale din Franța, socialiștii și Les Républicains se așteaptă la un eșec major la europene. Votanții lor, care au avut de profitat de guvernarea din ultimele decenii, au migrat spre Macron, candidatul emblematic al elitelor. De celaltă parte, nemulțumiții s-au îndreptat în număr mare spre Marine Le Pen, dar și spre alți populiști de dreapta sau de stânga, precum Nicolas Dupont-Aignan și Jean-Luc Melenchon.

Avertismentul lui Zemmour este însă mult mai grav. Jurnalistul spune că acest război este electoral numai deocamdată și se așteaptă ca situația să degenereze, până la urmă, într-o "confruntare teribilă". " Există astăzi popoare europene care au devenit conștiente de acest mare pericol. Asta-i tot ce trebuie să spun despre asta".

E foarte posibil ca profeția lui Zemmour să fie doar o încercare de a atrage atenția asupra sa, deși nu e primul care vorbește despre iminența unui război civil în Europa. Mai grave sunt însă mesajele care vin din partea manifestanților. După ce Eric Drouet a făcut apel la revoltă deschisă, „cu toate mijloacele necesare” împotriva autorităților, un alt purtător de cuvânt al vestelor galbene vorbește despre „forțe paramilitare care erau gata să acționeze pentru a da guvernul jos”. Evident, aceste formațiuni paramilitare nu există. La fel de adevărat este însă că mulți dintre nemulțumiți sunt gata să participe la acțiuni de forță. Dar cel mai important este faptul că despre aceste trupe vorbește Critophe Chalencon. Acest lider al vestelor galbene a devenit faimos după întâlnirea ciudată pe care a avut-o cu președintele Mișcării 5 Stele. Și n-a fost numai atât, Di Maio l-a asigurat de susținerea sa și a anunțat că întâlnirile vor continua, avertizând că „vântul schimbării a trecut Alpii”, ceea ce a provocat un întreg scandal diplomatic franco-italian.