Vestea anului! Vaccinul Universității Oxford funcționează perfect și creează imunitate

Vestea anului! Vaccinul Universității Oxford funcționează perfect și creează imunitate

Omenirea poate răsufla ușurată. Studiile oamenilor de știință oferă rezultate optimiste cu privire la vaccinul împotriva COVID-19 produs în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Potrivit unui studiu recent, cel mai nou vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat la Universitatea Oxford funcționează perfect și creează o imunitate puternică la virus.

Dr. David Matthews, unul dintre cercetătorii de la Școala de Medicină Celulară și Moleculară (CMM) din Bristol care a condus cercetarea, a declarat: „Până în prezent, tehnologia nu a reușit să ofere răspunsuri cu o astfel de claritate, dar acum știm că acest vaccin funcționează exact așa cum ne așteptam, iar acest lucru reprezintă o veste extraordinară nu ne oferă speranțe mari în lupta cu virusul chinezesc.

Sarah Gilbert, cercetătorul care conduce studiul vaccinului de la Universitatea Oxford, a declarat: „Studiul confirmă faptul că, cantități mari din proteina Spike sunt produse cu o mare acuratețe, iar acest lucru stă la baza succesului vaccinului și la ajută la cererea unei imunizări destul de bune”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în contextul în care consilierul științific șef al Guvernului Marii Britanii a declarat că o eventuală comercializare pe scară largă a unui vaccin împotriva COVID-19 este puțin probabil să aibă loc în următoarele câteva luni, cu toate că înainte de Crăciun ar putea fi disponibile „câteva doze”.

Vaccinul produs în parteneriat cu Oxford, armă letală?

Lumea medicală este în alertă, după ce un voluntar ce testa unul dintre vaccinurile împotriva virusului chinezesc a murit.

Autoritatea de sănătate publică din Brazilia, ANVISA, a anunțat miercuri că un voluntar într-un test clinic al vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford a murit, dar a precizat că testul va continua, relatează Reuters.

Universitatea Oxford a confirmat planul de a continua testul, afirmând într-un comunicat că, după o evaluare minuțioasă, „nu există preocupări privind siguranța testului clinic”. Ziarul brazilian O Globo relatează că voluntarul a primit un placebo şi nu vaccinul testat, citând surse neprecizate.

ANVISA nu a furnizat alte detalii, invocând confidențialitatea medicală a datelor celor implicaţi în test. La rândul său, AstraZeneca a refuzat să comenteze într-o primă fază.