Evenimentul Zilei > Sport > Veste uriașă pentru Cristiano Ronaldo. Este aproape scăpat de gravele acuzații ce i se aduc
Veste uriașă pentru Cristiano Ronaldo. Este aproape scăpat de gravele acuzații ce i se aduc

Veste uriașă pentru Cristiano Ronaldo. Este aproape scăpat de gravele acuzații ce i se aduc

Starul portughez Cristiano Ronaldo ar putea să scape de acuzațiile de viol care i-au fost aduse de către o americancă, după ce un judecător din SUA a decis că dosarul ar trebui clasat.

Femeia susține că fotbalistul ar fi violat-o în 2009 într-un hotel din Las Vegas, dar instanța a decis că dosarul ar trebui clasat fără alte urmări, din cauza unor nereguli.

Cum și-a justificat judecătorul decizia

Judecătorul Daniel Albregts a considerat că plângerea depusă la Tribunalul Federal din Nevada de către Kathryn Mayorga, în vârstă de 37 de ani, se bazează în principal pe documente piratate care provin din „Football Leaks”, documente care nu ar fi trebuit să se afle în posesia acesteia.

În recomandările sale, date publicităţii, judecătorul acuză avocatul femeii, Leslie Stovall, că a acţionat cu „rea credinţă” în acest dosar.

„Să respingi dosarul Mayorga din cauza comportamentului incorect al avocatului său este o decizie dură. Dar, din păcate, este singura sancţiune adecvată pentru a garanta integritatea procedurii judiciare”, a motivat judecătorul.

Acesta a mai spus că reclamanta își poate schimba avocatul, dar instanța va fi incapabilă să spună care parte a cazului este fondată doar pe amintirile sale sau dacă documentele „Football Leaks” au influențat procesul, scrie Gândul.ro.

Cristiano Ronaldo a respins categoric acuzațiile de viol

Avocatul lui Cristiano Ronaldo, Peter Christiansen, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că „tribunalul doreşte să aplice legea cu echitate şi recomandă respingerea plângerii civile împotriva lui Ronaldo”.

De altfel, Cristiano Ronaldo a respins categoric acuzațiile de viol și a declarat că a avut cu femeia respectivă o relație „complet consimțită”.

În iulie 2019, justiția din Statele Unite a anunțat că acuzațiile de viol la adresa fotbalistului „nu pot fi dovedite dincolo de îndoială rezonabilă”, renunțând la urmărirea penală.

Fotbalistul cel mai bine plătit

Cristiano Ronaldo l-a întrecut pe Lionel Messi în clasamentul Forbes al fotbaliştilor cel mai bine plătiţi din lume, conform ultimului clasament dat publicității. Ierarhia are în vedere câștigurile obținute în sezonul 2021/2022.

Potrivit publicaţiei americane, noul jucător al echipei Manchester United va încasa 125 de milioane de dolari (106,6 milioane de euro). Conform sursei citate, din această sumă totală, 70 de milioane de dolari provin din salariu şi bonusuri, iar alte 55 de milioane de dolari vin din sponsorizări şi alte surse de venit.