Totul este pus pe seama creșterii prețurilor practicate de service-urile din România. Acestea au depășit plafonul alocat de companiile de asigurări pentru reparații, astfel că cel mai probabil prețurile RCA vor crește.

„Rata daunelor la RCA a crescut în trimestrul I 2019, până la 122,51% faţă de 97,27% în trimestrul I din 2017, conform Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Mădălin Roşu, preşedintele BAAR, identifică printre cauzele acestei majorări valoarea mărită a unor reparaţii din service-urile auto, iar ca soluţie eventuale modificări legislative pe care ASF le-ar putea face pentru a stopa trendul general de creştere a daunelor pe auto. Efectele unei daunalităţi ridicate pot fi: fie majorarea tarifelor RCA (cu 20%, în condiţiile actuale), fie retragerea sau falimentul unor asigurători din piaţa RCA", anunță romaniatv.net.

 

Oricum, noile tarife de referinţă anunţate de Autoritatea de Supraveghere Financiară arată creşteri la majoritatea categoriilor de poliţe RCA.

Pentru şoferii cu vârste între 31 şi 40 de ani, proprietari ai unor autovehicule cu un motor de 1.401-1.600 centimetri cubi, tariful este cu aproape 200 de lei mai mare. În cazul şoferilor care încă nu au 30 de ani, majorarea este de 260 de lei. Pe de altă parte, tariful scade cu până la 600 de lei pentru proprietarii maşinilor cu motoare puternice, de peste 2.500 de centimetri cubi. Toate aceste sume reprezintă un ghid pentru calculul poliţelor RCA şi nu costul final plătit de şoferi.

Te-ar putea interesa și: