Este vorba despre un proiect de lege, depus în iunie 2019, privitor la „protecţia consumatorilor împotriva cametei şi a altor forme de abuz de putere economică”.

Acela este un proiect legislativ mai mai vast, care reunește alte trei proiecte mai vechi pe care Curtea Constituțională le invalidase. De asemenea, proiectul primise aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social.

Hotnews relatează că, totuși, nu este clar ce la determinat pe senatorul ALDE să-și retragă acest proiect. Aceeași sursă menționează că, pentru moment, Daniel Zamfir nu a putut fi contactat.

Este vorba despre proiectul prin intermediul căruia senatorul ALDE  dorea să impună plafonarea dobânzilor la creditele date de bănci, conversia creditelor în valută la cursul inițial plus cel mult 20% din devalorizarea leului, în cazul imposibilității consumatorului de a accepta majorarea dobânzii sau de a suporta șocul valutar, dar și dreptul consumatorului de a răscumpăra creditul pe care banca i l-a vândut, la prețul „real”.

 

Te-ar putea interesa și: