Veste extrem de proastă pentru Ghiță de Paște. Ce au decis autoritățile din Serbia

Autoritățile din Serbia au decis prelungirea mandatului de arestare a lui Sebastian Ghiță cu încă 48 de ore, după ce a fost prins cu acte false într-un restaurant din Belgrad.

Înainte să fie reţinut, Ghiţă a fost interogat timp de 11 ore, fără să se precizeze exact de ce procedura a durat așa de mult. Curtea Supremă din Serbia a decis plasarea în arest a lui Sebastian Ghiţă pentru două luni, în vederea extrădării.

Filmul arestării 

În noaptea de joi spre vineri, iar prima măsură dictată în cazul său, după 11 ore de audieri, a fost reţinerea pentru cel puțin 48 de ore. Ulterior, acesta a fost adus în fața instanței de judecată pentru a explica modul în care a reușit să

 intre în țară cu acte false.

Potrivit Digi24, se pare că persoanele care dețin documente false pe teritoriul acestei țări, asa cum s-a întâmplat în cazul lui Ghiță, riscă 3 ani de închisoare.

 

România are la dispoziție 18 zile pentru a trimite documentele de extrădare a lui Sebastian Ghiță. Când acestea vor ajunge în Serbia, instanța supremă și Ministerul Justiției de la Belgrad vor decide dacă fostul deputat va fi sau nu arestat.

Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia cu ajutorul fratelui său, care a fost urmărit de poliţişti, după cum au precizat pentru EVZ, surse judiciare. Iniţial, Alexandru Ghiţă a plecat la Istanbul, după care s-a dus în Serbia. Fraţii Ghiţă erau împreună când a fost prins ex-deputatul fugar. Omul de afaceri avea permis de conducere şi buletin sloven falsificate, motiv pentru care poate fi anchetat penal la Belgrad.

Fratele lui Sebastian Ghiţă a fost urmărit, au declarat surse judiciare, pentru EVZ, iar afaceristul s-ar putea alege cu un alt dosar penal după ce a fost prins cu documente  falsificate.

Sub presiune

Pe fondul apariţiei unor voci care indicau faptul că Sebastian Ghiţă a fost prins la un banal control al poliţiştilor sârbi, nu în urma unei acţiuni complexe, am întrebat atât poliţişti din sfera judiciarului cât şi oficiali ai Poliţiei Române, despre această ipoteză. Mai mulţi poliţişti au spus ce au aflat de la colegii lor sârbi, în zona de graniţă, respectiv că o patrulă l-a oprit, întâmplător, pe Ghiţă şi pe fratele său şi, având un comportament suspect, a fost condus la secţie, verificat şi, apoi, s-a aflat că e urmărit internaţional. Mai mult, unii au spus că au fost avertizaţi de şefi să nu spună că aşa s-a întâmplat, ca să lase meritul IGPR şi Interpol.

Dinspre aparatul central al Poliţiei Române am aflat, însă, că poliţiştii sârbi nu l-au oprit, degeaba, pe Ghiţă ca să îl legitimize, ci că aveau informaţii de la autorităţile române.