Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a partidei de fotbal dintre reprezentativele României şi Spaniei, care se va disputa, astăzi, începând cu ora 21.45, pe stadionul Arena Naţională. Jandarmii se vor ocupa de deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi de menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

 

Jandarmii bucureșteni au anunțat că vor acţiona în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, cu scopul prevenirii apariţiei unor incidente violente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

 

În conformitate cu Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

 

Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, reprezentanții Jandarmeriei Capitalei au precizat următoarele:

 

– Începând cu ora 18.00, se va permite accesul în complexul sportiv doar pentru posesorii de bilete, invitații și parking-uri auto, în zona „Arena Fanilor”.

 

– Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;

 

– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

 

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

 

De asemenea, pentru desfăşurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, jandarmii fac rmătoarele recomandări:

 

– părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;

 

– în cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, solicitați sprijinul echipajelor de jandarmi;

 

– informați-vă cu privire la obiectele interzise de organizator, altele decât cele prevăzute de lege;

 

– supravegheați-vă cu atenție bunurile personale și nu le lăsați la vedere în autovehicule;

 

– nu cumpărați bilete de la persoane neautorizate, pentru a nu încuraja această activitate de speculă;

 

– manifestați răbdare, respectați recomandările jandarmilor şi evitați implicarea în conflicte de orice natură.

 

Circulația metroului, prelungită cu o oră și jumătate

 

Partida România – Spania din preliminariile Euro 2020 se va disputa cu casa închisă. Sunt așteptați aproxiamativ 50.000 de spectatori care să umple Arena Națională. FRF a făcut demersurile necesare ca programul metroului să fie prelungit astfel încât fanii să poată să ajungă acasă în condiții optime.

 

La solicitarea FRF, Ministerul Transporturilor și Metrorex au acceptat ca trenurile de metrou să circule, pe toate magistralele, după un program prelungit!

 

Potrivit paginii oficiale de facebook a Metrorex, joi, 5 septembrie, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră și 30 de minute.

 

Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3, respectiv la ora 01:45 pe Magistrala 4.

 

Intervalul de circulaţie între trenuri va fi de aproximativ 10-12 minute.

Te-ar putea interesa și: