Evenimentul Zilei > Sport > Veste TERIBILĂ pentru fotbalul italian. S-a AFLAT cauza MORŢII căpitanului FIORENTINEI, Davide ASTORI
Veste TERIBILĂ pentru fotbalul italian. S-a AFLAT cauza MORŢII căpitanului FIORENTINEI, Davide ASTORI

Veste TERIBILĂ pentru fotbalul italian. S-a AFLAT cauza MORŢII căpitanului FIORENTINEI, Davide ASTORI

Fotbalul italian primea la începutul lui martie 2018 o lovitură teribilă. Căpitanul Fiorentinei, Davide Astori, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Udine, chiar înaintea meciului din Serie A, cu echiăa locală Udinesse.

Medicii au anunţat că fotbalistul a murit în somn, pe 4 martie, din cauza unor probleme cardiace, dar acum jurnaliştii italieni au dezvăluit un raport care contrazice tot ce s-a susţinut iniţial.

„Astori nu a murit în somn. Cauza decesului este tahiaritmia, ceea ce înseamnă că bătăile inimii au fost din ce în ce mai accelerate. Ar fi putut fi salvat dacă era în cameră cu cineva care să cheme imediat ajutor. Aşa, nu a avut absolut nicio şansă”, scrie presa italiană, transmite Mediafax.

Decesul la doar 31 de ani a fostului internaţional şi căpitan al echipei Fiorentina, Davide Astori a provocat o imensă emoţie în lumea fotbalului italian, care a amânat ultimele meciuri din etapa a 27-a din Serie A în semn de doliu.

"Fiorentina este prodund bulversată să anunţe decesul căpitanului său Davide Astori după ce i s-a făcut rău subit", a scris Fiorentina pe contul său de Twitter, unde blazonul clubului a fost îmbrăcat cu o panglică neagră purtând numele lui Astori.

Conform ataşatului de presă al clubului, Astori a găsit fără viaţă în patul său de către unul din maseurii Fiorentinei. Acesta a urcat în camera pe care o ocupa căpitanul echipei după ce a remarcat absenţa sa la micul dejun.

Anunţul morţii lui Davide Astori a provocat o foarte mare emoţie în Italia, iar Liga a decis imediat amânarea pentru o dată ulterioară a tuturor celor şapte meciuri din etapa a 27-a programate duminică, între care Udinese-Fiorentina.

"Lumea noastră este profund şocată de ce s-a întâmplat. Cuvintele nu valorează nimic. Decizia de a amâna meciurile este cea mai bună decizie", a explicat într-o conferinţă de presă Giovanni Malago, preşedintele Comitetului Olimpic Italian, care are în acest moment sub tutelă Federaţia.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.