Verdict de PLAGIAT în cazul Ponta de la Universitatea Bucureşti. "Eu am mai văzut teze cu pasaje copiate, dar niciuna în halul acesta"

Verdict de PLAGIAT în cazul Ponta de la Universitatea Bucureşti. "Eu am mai văzut teze cu pasaje copiate, dar niciuna în halul acesta"

Universitatea din Bucureşti a anunţat că mâine, la 12.00, va avea loc o conferinţă de presă în cadrul căreia va fi anunţată decizia Comisiei de Etică în ceea ce priveşte lucrarea de doctorat a premierului.

Patru surse EVZ confirmă că verdictul anunţat mâine este cel de plagiat. "S-a votat cu unanimitate de voturi acest verdict", spune una dintre surse. "Niciun profesor care vede lucrarea nu poate spune că nu e plagiat pentru că, automat, se descalifică. Eu am mai văzut teze cu pasaje copiate, dar niciuna nu era în halul acesta", susţine o altă sursă, care a studiat lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta. "Iar dacă l-aş întâlni pe avocatul Mateuţ, cel care a spus că lucrarea nu e plagiat, i-aş spune să îi fie ruşine. Cu o astfel de decizie, el nu merită să fie profesor", mai spune profesorul.  Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat în privinţa lucrării premierului, imediat după apariţia acuzaţiilor de plagiat.  Universitatea şi-a asumat acest demers în ciuda faptului că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a pus în vedere faptul că, în cazul unei decizii de plagiat, riscă desfiinţarea şcolii doctorale. Mai mult, Consiliul Naţional de Etică, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a încercat să împiedice analizarea lucrării de către alte organisme, arătând că este singurul îndreptăţit să facă acest lucru.  CITEŞTE ŞI:

  • Victor Ponta e liniştit, plagiatul mai aşteaptă. Universitatea din Bucureşti, cocoşată de scandal