Evenimentul Zilei > International > Dezastrul din Venezuela. A fost cerută starea de urgență. Oamenii se chinuie în spitale
Dezastrul din Venezuela. A fost cerută starea de urgență. Oamenii se chinuie în spitale

Dezastrul din Venezuela. A fost cerută starea de urgență. Oamenii se chinuie în spitale

Președintele autoproclamat al Venezuelei, recunoscut de 50 de țări ale lumii, Juan Guaido, a cerut parlamentului să decreteze stare de urgență după ce țara se confruntă, de peste 90 de ore, cu o pană uriașă de curent.

Capitala Caracas și aproape toate cele 23 de state ale țării se confruntă, de joia trecută, cu o pană de curent, care a dus la înmulțirea jafurilor, anularea curselor aeriene, suspendarea cursurilor în școli și întreruperea lucrului, informează stirileprotv.ro.

Pacienții din spitale se află într-o stare precară care le pune viețile în pericol. Copiii nou-născuți aflați în incubatoare sunt ventilați manual de către asistente.

Mai mulți pacienți care sufereau de boli renale ar fi murit în ultimele zile, din cauza neputinței de a li se face dializă.

„Am găsit oameni stând întinşi ori chiar dormind pe podea cu copiii în braţe în cozi care se răsucesc în întregul aeroport. N-am văzut în viaţa mea asemenea cozi. Curent nu, doar generatorul asigură un minimum de electricitate, nu merge aerul condiţionat , tabelele pe care ar trebui să fie anunţate plecările şi sosirile nu funcţionează. Aşa că e foarte dificil să obţii informaţii. Pentru oameni este foarte frustrant să aştepte la nesfârşit în beznă. Filmăm cu telefonul pentru că nu ni s-a permis să intrăm cu camere.”, a declarat Patrick Oppman.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.