Ministrul de Interne Marcel Vela a comentat, vineri, cazul polițistului din Prahova care a sunat la 112 pentru a-și reclama soția agresivă. Un polițist din județul Prahova a sunat la numărul unic de urgență, ca să ceară ajutor. Cazul a fost preluat de poliţiştii din Floreşti.

Se pare că, inițial, cei doi s-au certat iar apoi femeia a început să-l lovească pe polițist cu palmele și pumnul peste față. Fata lor de 16 ani era de față și a fost și ea îmbrâncită de mamă. Înainte să degenereze tot scandalul, polițistul ar fi preferat să sune la 112 să-și cheme în ajutor colegii. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru violență în familie și a fost emis un ordin de protecție pentru cinci zile.

Vineri, ministrul Internelor, a făcut declarații ep acest subiect. ”Asta arată că brățările electronice, ca si inițiativă de proiect de lege, susținut și depus de mine și de alți patru colegi parlamentari, e un act normativ necesar societății care poate fi benefic și pentru bărbați și pentru femei”, a spus ministrul Vela, într-o declarație de presă.

Vela e pus pe fapte mari. El vrea curățenie generală în sistem. Un birou din sediul ISU Galați a fost sigilat în urma unor percheziții care avut loc joi, efectuate de polițiștii DGA.  Inclusiv biroul șefului Inspectoratului a fost percheziționat, cu acesta de față.  Parchetul Militar Iași a comunicat că, la nivelul acestei instituții, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectutează cercetări sub aspectul sâvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și infracțiuni de fals.

Până acum în cauză nu s-a dispus efectuarea urmării penale față de vreo persoană anume. „La nivelul Parchetului Militar Iaşi a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi infracţiunii de fals.

La acest moment în cauză nu s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de vreo persoană şi nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de nici un inculpat. La data de 20 februarie 2020 s-a efectuat o percheziţie la sediul ISU Galaţi în baza unui mandat emis de instanţa competentă”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar Iaşi.

Te-ar putea interesa și: