La fel ca Adrian Ilie și Radu Niculescu, Iulian Filipescu (45 de ani) a jucat și el cot la cot cu membrii „Generației de Aur”. A intrat în fotbalul mare la Steaua, s-a transferat la Galatasaray, apoi a devenit om de bază la Betis Sevilla. A mai trecut pe la FC Zurich și Duisburg, acolo unde s-a retras în 2008.

„Felipe” s-a stabilit în Spania

La națională a jucat de 52 de ori și a marcat o dat. Fundaș central, sau om de flanc defensiv stâng, „Felipe” a încheiat conturile cu prima reprezentativă după o experiență traumatizantă. A jucat în dezastrul cu Danemarca (2-5) din 2003, și a făcut-o catastrofal, la fel ca mulți dintre coechipierii săi. A fost criticat dur în presă și de suporteri și n-a mai vrut să audă de România după acel episod.

S-a stabilit în Spania, locuiește aproape de Oviedo, este căsătorit și mai ține legătura cu foștii săi coechipieri și pieteni de la Steaua: Adrian Ilie, Costel Gâlcă și Marius Lăcătuș. A făcut Școala de Antrenori în Spania, a început la echipa sub 14 ani a celor de la Oviedo și a abandonat după ce a fost concediat.

Drama lui Tibi Ghioane

Tiberiu Ghioane a fost un fotbalist care s-a afirmat în Ucraina, la Dinamo Kiev, acolo unde a ajuns după ce evoluase la Tractorul Brașov și Rapid. 10 ani, între 2001 și 2011 a jucat mijlocașul pentru dinamoviști, timp în care a îmbrăcat tricoul naționalei României de 20 de ori / 2 goluri.

Ghioane, un introvertit, a stat departe de lumina reflectoarelor și s-a pierdut în anonimat după ce s-a retras din activitate. În 2005, a suferit un accident vascular cerebral. Internat în spital, medicii i-au descoperit un cheag de sânge la creier. A revenit pe teren, după o perioadă de inactivitate și și-a recâștigat locul la Dinamo Kiev și reprezentativa României.

În copilărie, Tiberiu Ghioane a suferit o traumă. Tatăl său, șofer de tir, a dispărut în timpul unei curse, în Austria, și nu s-a mai întors niciodată acasă.

 

PAGINA ANTERIOARA