Evenimentul Zilei > Sport > Vedetă în Giulești eșuată în închisoare. Fotbalistul care a dat ghetele pe traficul de droguri
Vedetă în Giulești eșuată în închisoare. Fotbalistul care a dat ghetele pe traficul de droguri

Vedetă în Giulești eșuată în închisoare. Fotbalistul care a dat ghetele pe traficul de droguri

La 19 ani, a debutat în tricoul Rapidului, pe prima a scenă a fotbalului românesc, cu gol, în 2007, la  un derby cu Universitatea Craiova.  Alexandru Ionuț Dobroiuiu era nouă speranță a fotbalului românesc. Cariera sa s-a frânt însă în închisoare, pentru trafic de droguri.

Prezentat la vremea respectivă drept „cel mai rapid jucător din Liga 1”, și-a sfârșit rău cariera promițătoare.

La 10 ani după flama debutului, internaționalul de tineret s-a pierdut precum alți și alți tineri de perspectivă. A urmat vâltoarea împrumuturilor, accidentări, indiferență, neseriozitate, probleme de familie și ghinioane. Povestea de viață a culminat cu o condamnare la închisoare, scrie playsport.ro.

Rămas fără contract și bântuit de un singur gând, „nu știu să fac altceva în afară de fotbal”, Dobroiu a urmat nociva șoaptă a anturajului.

Condamnat la trei ani și 11 luni de închisoare

Fotbalistul a fost condamnat, în 2018, la trei ani și 11 luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, constituire de grup infracțional organizat, deținere și consum de droguri de mare risc. El și-a ispășit pedeapsa la Penitenciarul Jilava.
Reabilitat după ce a stat în spatele gratiilor doi ani și patru luni, fostul atacant de la Rapid a fost eliberat condiționat, a revenit la cei doi copii și lucrează în Anglia, țară în care s-a stabilit împreună cu familia sa.

„La capitolul viteză am fost mereu primul, indiferent de grupa de vârstă la care am jucat. Doar Dobroiu era mai rapid decât mine, atât. Avea o explozie senzaţională!”.

Declarația îi aparține lui Adi Popa (33 ani), de trei ori campion al României cu FCSB și o dată în Bulgaria, cu Lodogorets. Pe lângă aceste performanțe, jucătorul care, de curând, a semnat cu Steaua, a mai strâns două cupe, o supercupă și 24 de selecții la echipa națională. Popa s-a ales, pe parcursul carierei, cu porecla Motoreta, viteza fiind principala sa calitate.

„Am văzut că nu se mai interesează nimeni de mine, că toate porţile îmi sunt închise, am vrut să mă las de fotbal, de fapt, chiar mă împăcasem cu gândul ăsta, că voi munci în Anglia. Dar nu ştiam să fac altceva decât fotbal! Până la urmă, băieţelul meu m-a convins să nu renunţ. Mi-am dat seama că trebuie să lupt pentru el şi să revin pe teren”.

A doua declarație îi aparține lui Alexandru Ionuț Dobroiu (33 ani). Coleg de generație cu Popa, fostul junior de la Rapid a debutat, într-un princeps de toamnă -2007-, în Liga 1.

Gol marcat într-un derby cu Universitatea Craiova, chiar în Giulești

În prelungirile jocului, la scorul de 1-0 pentru vișinii, tânărul atacant în vârstă de 19 ani a speculat eroarea unui adversar, a recuperat un balon în jumătatea adversă, a țâșnit spre poartă și l-a executat pe portar etalând, pe lângă viteza de ghepard, calmul unui „killer” veritabil. Erau primele sale minute pe scena fotbalului românesc, unde a bifat nouă jocuri. Plus alte trei selecții la naționala de tineret. Apoi au urmat multe dezamăgiri, alegeri greșite. scrie playsport.ro.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: