Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaslui: 44% din populaţia judeţului primeşte ajutoare sociale
Vaslui: 44% din populaţia judeţului primeşte ajutoare sociale

Vaslui: 44% din populaţia judeţului primeşte ajutoare sociale

În ultimele 12 luni, aproape jumătate dintre cei 455.000 de locuitori ai judeţului Vaslui au beneficiat de ajutoare sociale din partea statului, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Vaslui.

Asta în condiţiile în care, în 2006, doar 112.000 de persoane au solicitat ajutor social. Astfel, sumele plătite ca ajutor social au fost de 143.488.610 lei, dublu faţă de suma acordată în 2006.

„Mulţi vasluieni depind de ajutorul social oferit de stat. Asta şi din cauză că rata şomajului este mare, iar luna trecută am fost primii în top la acest capitol. Dar nu rezolvăm nimic dacă ne plângem de milă în loc să găsim soluţii să rezolvăm situaţia. Sunt zone care o duc la fel de greu ca şi noi, cum ar fi judeţele Mehedinţi şi Gorj“, spune Haralambie Voicu, directorul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Vaslui.

Din totalul vasluienilor care beneficiază de ajutoare de la stat, 61% provin din mediul rural, unde există comune cu o rată a şomajului de peste 90%. „La ţară, gradul de sărăcie este mult mai mare. Şi ţinând cont de faptul că nu prea sunt perspective ca investitorii să facă afaceri la sate, nici nu putem spera la mai mult în următorii ani“, a adăugat Haralambie Voicu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: