Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Dîncu nu vrea să-l dea jos pe Cîțu. Ce avantaje are PSD cât rămâne în funcția de premier
Vasile Dîncu nu vrea să-l dea jos pe Cîțu. Ce avantaje are PSD cât rămâne în funcția de premier

Vasile Dîncu nu vrea să-l dea jos pe Cîțu. Ce avantaje are PSD cât rămâne în funcția de premier

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a recunoscut că social democrații nu au nici un interes să îl dea jos pe premierul Florin Cîțu. El a precizat primul ministru că nu e mai rău decât alți liberali, ba mai mult, pentru PSD, Cîțu este un „agent electoral”.

„De ce să-l dăm noi jos pe Cîțu? Să le facem proiectul celor de la USR PLUS, să ajutăm la revenirea proiectului guvernamental USR PLUS – PNL? De ce să fie folosit PSD ca ciocan cu care unii își dau altora în cap?

Dacă noi ne-am grăbi să votăm cum vor ei în privința moțiunii de cenzură, ar însemna să-i ajutăm să revină în formula care le convine lor. (…) Adică ne cer nouă să le facem proiectul guvernamental, de ce să le facă PSD calculele? Vă spun sincer, Cîțu este pentru PSD un foarte bun agent electoral. El oricum e terminat. Fie că ajunge președintele PNL, fie că nu ajunge, nu-l va mai vota nimeni. Sunt calcule strategice pentru PSD și ei ne dau muniția”, a afirmat Vasile Dîncu la Digi24.

PSD nu vrea să ajute USR PLUS să dea jos Guvernul

Potrivit lui Dîncu, până și atacarea moțiunii de cenzură la Curtea Constituțională de către premier este tot un argument în favoarea PSD.

„Cu ce se îmbunătățește viața românilor dacă e dat jos Cîțu cu două săptămâni mai repede? Cu nimic. Să-și facă liberalii congresul, să le fie de bine, nu ne interesează. Nu vedeți că ei își fac oferte reciproce (USR PLUS și PNL – n.red), să revină la guvernare împreună? De ce să-i ajutăm noi să-și dea jos singuri guvernul?(…) Noi avem treabă, suntem de partea poporului, lucrăm acum la legea consumatorului vulnerabil”, a mai adăugat Dîncu.

El a afirmat, categoric, că PSD nu va susține un guvern minoritar al PNL.

„Nu-i vom susține pe liberali cu un guvern minoritar, e un lucru clar stabilit. Dacă moțiunea lor de cenzură nu ajunge la vot, devine activă moțiunea noastră (a PSD – n.red) și îi vom chema atunci pe toți să semneze să dăm jos guvernul”, a conchis preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: