Editura Evenimentul si Capital

FILIERA CRESCENT. Vasile Blaga, partener de afaceri cu omul de încredere al lui Dan Voiculescu

06_Blaga_RZV
Autor: | | 9 Comentarii | 1645 Vizualizari

Președintele PDL, Vasile Blaga, a fost până în 2005, coleg într-o firmă cu austriacul Walter Redl, director al Crescent Austria. Firma din urmă era corespondentul societății Crescent România, firmă condusă înainte de 89 de Dan Voiculescu. În 2002, regăsim în acționariatul firmei Confort Astra Import Export SA pe Vasile Blaga acționar cu 23,13%, alături de soția sa, cu aceeași participație, Walter Redl cu 1,78 procente, Ion Despa, Nicolaie Popescu și Alin Gabriel Popescu. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Dan Badea pe blogul personal.

###Potrivit sursei citate, în 2002, Walter Redl și Vasile Blaga făceau afaceri împreună în timp ce primul conducea și Crescent Austria. Badea arată că firma din Oradea la care Blaga a fost acționar ”se ocupa de comerț cu piese și accesorii pentru autovehicule și aparținea unui fost nomenclaturist local al PCR, Nicolaie Popescu, secretar cu probleme economice în PD Bihor”.
  • Citeşte articolul "Dan Voiculescu în careul de ași al lui Vasile Blaga" pe blogul jurnalistului Dan Badea.
Alți acționari Alături de Popescu, în acționariatul Confort Astra mai figurau Ion Despa (un văr al lui Popescu, stabilit în Austria) și Walter Redl (cetățean austriac). ”Cei doi oameni de afaceri fuseseră invitați în 1992 de către Popescu pentru a face o infuzie de capital în societatea oradeană, precum și pentru a beneficia de facilitățile la plata impozitului, aferente unei societăți mixte româno-austriece. Mai mult, conform unui articol din presa orădeană, Ion Despa a lucrat până în 1989 la Agenția Economică Română din Viena, ca reprezentant al ICE TehnoforestExportImport, putând fi deci suspectat de legături cu fosta Securitate. (...)Walter Redl era și este directorul general al filialei Crescent din Austria (Crescent Commercial &Maritime Ges.m.b.H), societate care aparține grupului Grivco al lui Dan Voiculescu”, mai arată Dan Badea. Au ieșit din afacere El susține că în 2002, Crescent Austria avea, printre acționari și firma Grivco, cea care avea să preia după 1990 sarcinile și structura fostelor Crescent și ICE Dunărea. În 2005, soții Blaga și Redl au cedat acțiunile deținute către o anume Mariana Chisbora.

SCANDAL la mai bine de o luna de la moartea lui Razvan Ciobanu! Decizia SOC luata de prietenul sau!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI