Evenimentul Zilei > Social > Vasile Bănescu iese la atac: Eșecul campaniei de vaccinare este rezultatul „asocierii actului medical cu mititeii și berea”
Vasile Bănescu iese la atac: Eșecul campaniei de vaccinare este rezultatul „asocierii actului medical cu mititeii și berea”

Vasile Bănescu iese la atac: Eșecul campaniei de vaccinare este rezultatul „asocierii actului medical cu mititeii și berea”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că eșecul campaniei de vaccinare din România este rezultatul „asocierii actului medical cu mititeii și berea”, dar și a lipsei de comunicare.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, este de părere că eșecul campaniei de vaccinare e rezultatul „asocierii actului medical cu mititeii și berea” dar şi  „afirmațiile triumfaliste legate de învingerea fără recurs a pandemiei”.

Vasile Bănescu: „În legătură cu ispita pe care o cunosc cei care critică cultele religioase pentru nereușita campaniei de vaccinare, cred că nu mai e un secret pentru nimeni și acum putem descifra toți, detașați dar și întristați față de ceea ce se întâmplă, care au fost cauzele demobilizării publice: afirmații triumfaliste legate de învingerea fără recurs a pandemiei în momente în care aceasta chiar își adunau forțele”, mai spune reprezentantul Patriarhiei.

În opinia sa şi unii medici au demonetizat actului medical

„Apoi, demonetizarea actului medical, care a fost în opinia mea și a unor medici – oameni importanți pe care îi stimez și care mi-au confirmat acest lucru- asocierea unui act medical cu mititeii sau cu berea. Asta a contribuie la demonetizarea în mentalul public al unui act medical atât de curat cum e un vaccin în sine”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Mai mult, Vasile Bănescu crede că a existat „lipsa unui dialog inter-instituționalizat” iar „cultele religioase nu pot face ce face Ministerul Sănătății”. El a atras, totuși, atenția, că oamenii Bisericilor se pot „implica cu responsabilitate în dialogul cu credincioșii și să atragă atenția că ne confruntăm cu o boală perfidă”, spune Bănescu.

Şi continuă: „Eu, personal, am pierdut oameni dragi. Nu trebuie să fluturăm panaceul credinței, ci trebuie să recomandăm oamenilor să ia în serios sfatul medicilor. Să îndemnăm la responsabilitate, la atenție, la ordine și la discernământ– virtutea cardinal în creștinism, alături de iubire. Sâmbătă dimineață am aflat că morga spitalului Bagdasar e blocată de trupurile celor morți. Au doar 12 sertare frigorifice și erau 28 de pacienți.

Arhiepiscopia Bucureștilor s-a mobilizat și, la solicitarea unor medici exasperați, care sar peste tărgile cu cadavre, capelele sunt puse la dispoziția directorilor de spitale. Vreau să subliniez astfel posibilitatea unor soluționări concrete la o realitate tragică, în care bisericile se pot implica”, a mai spus Vasile Bănescu pentru hotnews.

Datoria fiecăruia dintre noi este să asculte exclusiv de sfaturile experţilor

„Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: