Varianta Nepal, o nouă mutație a virusului reprezintă o amenințare pentru vacanțele românilor

Varianta Nepal, o nouă mutație a virusului reprezintă o amenințare pentru vacanțele românilor

Vacanțele românilor, alături de alte zeci de milioane de europeni ar putea fi periclitate de apariția unei noi mutații a virusului.

Presa britanică susține că noua tulpină s-ar fi putut răspândi în Europa și ar putea fi chiar rezistentă la vaccinuri. Miniștrii Sănătății din mai multe țări au fost deja informați despre pericolul reprezentat de această variantă, potrivit raportului oficial. Vacanțele românilor pot fi puse în pericol de acest nou pericol.

Pot apărea probleme în privința relaxării atât de așteptată de întreaga lume? În mod cert, da. O altă mutație greu de stăpânit ar crea și mai multe probleme cu privire la data de relaxare totală, într-un moment de îngrijorare din ce în ce mai mare. Prioritatea tuturor guvernelor este continuarea administrării vaccinului pentru a proteja oamenii.

Nepal a raportat puțin peste 200 de cazuri noi pe zi între sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii aprilie, dar recent a cunoscut o nouă creștere care a dus cazurile zilnice la peste 8.000. Creșterea recentă a cazurilor din Nepal a fost atribuită variantei Delta care a sosit din India vecină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Express.co.uk l-a contactat pe dr. Samir Kumar Adhikari, de la Ministerul Sănătății și Populației din Nepal, pentru comentarii cu privire la varianta Nepalului. Acesta a spus că nu au fost confirmate noi variante în Nepal.

Raportul Daily Mail susținea, de asemenea, că Marea Britanie ar putea elimina Portugalia de pe „lista verde” din cauza temerilor că noua variantă a fost detectată acolo. Țărilor din Europa de Vest li s-a acordat statutul de listă verde luna trecută, când Marea Britanie a anunțat redeschiderea provizorie a călătoriilor internaționale pentru cei care pot demonstra vaccinarea. Cu toate acestea, guvernul urmează să anunțe joi o serie de revizuiri ale sistemului de "semafoare".

Deocamdată, Virusul Delta nu pune probleme

Boris Johnson a declarat miercuri: „Trebuie să continuăm să punem țările pe lista roșie, pe lista de chihlimbar, când este necesar și vreau să știți că nu vom ezita să trecem țările de pe lista verde la lista de chihlimbar, pe lista roșie, dacă trebuie să o facem. El a adăugat: „Varianta B.1.678.2, identificată pentru prima dată în India, a fost confirmată și în Nepal cu trei săptămâni în urmă”.

Profesorul David R. Wessner, profesor de biologie la Davidson College, Carolina de Nord, a declarat pentru Express.co.uk: „Se știe foarte puțin despre acest lucru. În India, majoritatea cazurilor sunt cauzate de viruși din linia B.1.167. Aceeași linie este responsabilă pentru majoritatea cazurilor din Nepal. Aceeași linie a fost detectată în unele țări europene. ” El a adăugat: „Studiile privind eficacitatea vaccinului împotriva variantelor mutante sunt în curs de desfășurare. Analiza a indicat că eficacitatea vaccinului împotriva B. 1.167 poate fi diminuată. Dar, vaccinul rămâne încă destul de eficient. Având în vedere dovezile actuale, nu aș spune că aceste variante sunt rezistente la vaccinuri.”, a conchis acesta.

La începutul săptămânii, profesorul Ravi Gupta, de la Nervtag, a declarat că o creștere 'exponențială' a cazurilor de variante indiene ar putea obliga miniștrii britanici să împingă înapoi redeschiderea din 21 iunie „cu câteva săptămâni”. Varianta indiană, denumită acum varianta Delta, a fost raportată în cel puțin 62 de țări de pe glob.

De ce i se spune Virusul Delta? OMS a decis să redenumească mutațiile varianta cu etichete mai ușor de reținut - și să nu mai atragă atenția la țara de origine. Pe Twitter, dr. Maria Van Kerkhove a spus: „Nicio țară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru detectarea și raportarea variantelor”.