Evenimentul Zilei > EVZ Play > UPDATE Vaporul morții. Imagini șocante de pe vasul scufundat la Midia. VIDEO & FOTO
UPDATE Vaporul morții. Imagini șocante de pe vasul scufundat la Midia. VIDEO & FOTO

UPDATE Vaporul morții. Imagini șocante de pe vasul scufundat la Midia. VIDEO & FOTO

Naufragiul de la Midia produce un nou val de emoție legată de soarta animalelor, după scandalul ursului lăsat să zacă în suferință, o zi întreagă, pe marginea șoseleiunde fusese lovit de mașină, și până la urmă împușcat.

UPDATE:

La Radio românia Actualităţi a fost difuzată o ştire, potrivit căreia operaţiunea de evacuare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia a continuat în cursul nopţii.

Potrivit sursei citate au fost salvate 82 de animale din cele peste 14.000 aflate la bord.

Din informaţiile primite din partea autorităţilor, cauzele accidentului indică o eroare a comandantului navei.

Aseară, după ce s-a primit acceptul armatorului navei, forțele de intervenție au decupat o fereastră în puntea vasului pentru a facilita accesul slvatorilor. Echipe de 4-5 medici veterinari lucrează în ture pentru a evalua animalele scoase de pe navă.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus: „Urmează să îmbunătățim modul de lucru, să putem să scoatem cât mai multe animale. Analize, greșeli etc – asta se decide după; acum suntem în timpul unei intervenții pe care trebuie să o ducem la capăt”.
„De astăzi, oile moarte vor fi duse la incinerare. Câteva sute ămân deocamdată pe navă și, susțin autoritățile, nu reprezintă un risc epidemiologic. Pericolul poluării, în schimb, nu a fost definitiv scos din calcule. La originea acestei catastrofe a stat o eroare umană”, a mai spus Arafat.

Potrivit  lui Alexandru Mezei, directorul Autorității Navale Române, „De siguranța navigației și a navei se ocupă domnul comandant și este în totalitate răspunderea lui. Există posibilitatea ca nava să fi fost încărcată prost. Dacă nava a fost încărcată prost, nava se afla cu o stabilitate ușor la zero sau negativă, potrivit rador.ro

 

–––––––––––––––––

Imagini terifiante cu miile de animale în agonie sau moarte, pe vasul răsturnat la Midia, au fost publicate de ONG-ul ARCA (Animal Rescue & Care), pe pagina de Facebook Letea Wild Horses.

Este vorba despre o navă încărcată cu 14.600 de oi, care s-a răsturnat în portul Midia, și a început să se scufunde. Deși echipajul a reușit să se salveze, animalele de pe navă au murit în chinuri îngrozitoare, prăbușite unele peste altele sau înecate.