„Vampirii” din privat, acuzaţi că „sug” sângele poporului

„Vampirii” din privat, acuzaţi că „sug” sângele poporului

În plină campanie electorală în bătălia pentru preşedinţie, una din vocile importante ameninţă cu un proiect care vizează firmele de achiziţii care abuzează.

Elizabeth Warren, cu primul act „Stop Wall Street” speră să vizeze firmele de achiziție cărora le spune că sug sângele Americii. Industria capitalurilor private este obișnuită cu abuzurile politice. Iar în cadrul alegerilor prezidențiale din SUA din 2016, mulți dintre candidați, inclusiv Donald Trump, au amenințat că vor tăia aripile "lăcustelor". În prezent, Elizabeth Warren, care se adresează democraților, este cea care speră ca „vampirii” să nu mai sugă sângele din America corporativă.

Stop Wall Street Looting Act

David Bonderman, fondatorul TPG Capital, a declarat recent că Warren nu va trece niciodată o astfel de măsură prin Congres, oricare dintre părți ar fi sub control. „Ar fi existențial pentru capitalul privat. Dacă ar ajunge la Casa Albă și ar reuși să treacă măsura, este grav ”, spune un miliardar din industrie.

O astfel de discuție poate părea alarmantă, deşi Warren nu este încă liderul democraţilor. Casele de pariuri o dădeau recent la 9/2. Acest lucru este remarcabil pentru un candidat al cărui program este atât de radical după standardele americane. Atacul lui Warren s-a dovedit popular în parte datorită creșterii preocupărilor publice asupra unor șiruri de falimente ale comercianților cu amănuntul deținute de acțiuni private care au dus la pierderi de locuri de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În mai multe cazuri Warren susține că retailerii au fost "dezbrăcați" de numerar și încărcați cu datorii

Firmele cu capital privat se plâng că este nedrept să subminezi o întreagă industrie din cauza câțiva operatori necinstiți. Într-un apel recent, Stephen Schwarzman, fondatorul Blackstone, a subliniat că firma sa a redus semnificativ suma datoriilor implicate în acordul său mediu și că din cele 700 de companii de portofoliu pe care fondurile sale le-au controlat, doar una a ajuns în faliment.

„Dacă Blackstone este atât de bun încât doar una dintre cele 700 de companii a eșuat, de ce trebuie să-și facă griji?”, Întreabă Adam Levitin, profesor de drept la Universitatea Georgetown, care a ajutat la elaborarea proiectului de lege Warren.

În ceea ce privește afirmația potrivit căreia reformele ar submina capitalul privat în sine, Levitin insistă asupra faptului că are drept scop doar reducerea abuzurilor în cazurile în care firmele controlează o activitate de portofoliu, deși au introdus doar o minusculă acțiune a capitalurilor proprii, notează fnlondon.