Valul patru al pandemiei. În România mai sunt șase paturi la ATI. Nici unul în Capitală

Valul patru al pandemiei. În România mai sunt șase paturi la ATI. Nici unul în Capitală

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a prezentat, vineri seara, o situație dramatică. Practic colapsul sănătății. Doar șase paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, sunt libere la nivel naţional,.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti nu sunt paturi libere la ATI.

În data de 1 octombrie, conform informaţiilor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt ocupate 1.391 de paturi ATI.

Situaţia paturilor ATI neocupate destinate pacienţilor cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, este următoarea:

Ne puteți urmări și pe Google News

- Bacău - 1; - Călăraşi - 1; - Mureş - 1; - Tulcea - 3.

Cîțu: „Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia”

„Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia. Sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii este pregătit, deci nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin”, a declarat Florin Cîțu.

„Este o presiune pe sistemul de sănătate pe termen scurt și așteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă (...) Am vrut să văd cum a fost pregătit valul 4, mai ales paturile ATI. Voi avea rezultatele în acest weekend sau luni și le voi prezenta. Deja știm că am intrat în acest val 4 cu un număr insuficient de paturi ATI. Ceea ce vedem astăzi este că nici secțiile ATI nu au fost pregătite pentru valul 4.

(...) Cei responsabili pentru că nu au pregătit valul 4 vor plăti, indiferent de funcția pe care o dețin acum sau au deținut-o la Ministerul Sănătății”, a spus Cîțu, după tragedia de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.887 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 193 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.592. Dintre acestea, 1.391 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 373 sunt minori, 355 fiind internați în secții și 18 la ATI.

Pe teritoriul României, 69.305 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.905 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.917 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 166 de persoane.