Evenimentul Zilei > Actualitate > Valul 4 lovește năprasnic în Capitală. Incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 15,42 la mia de locuitori
Valul 4 lovește năprasnic în Capitală. Incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 15,42 la mia de locuitori

Valul 4 lovește năprasnic în Capitală. Incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 15,42 la mia de locuitori

Conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare în București continuă să crească și a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori, față de 15,1 cât s-a înregistrat cu o zi în urmă. 

Capitala şi Județul Ilfov sunt cele mai afectate de valul patru al pandemiei de coronavirus. Spitalele nu mai fac faţă, iar şcolile se închid una după alta. Medicii fac apel la vaccinarea rapidă a populaţiei şi chiar cer lockdown.

Incidența cazurilor COVID-19 în Capitală s-a dublat în ultimele două săptămâni. De la începutul acestei săptămâni, peste 120 de școli din București au cerut suspendarea fizică a cursurilor și trecerea în online.

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat noua rată de incidență COVID, pentru ziua de joi, în Bucureşti. Aceasta a ajuns la 15,41 cazuri la mia de locuitori, potrivit informațiilor oficiale prezentate pe site-ul DSP. Iar situația nu este nici pe departe stabilizată. Este cea mai mare incidență de la începutul pandemiei şi până acum.

Potrivit site-ului Prefecturii Ilfov, rata de incidenţă a COVID-19 depăşeşte, joi, 20 la mia de locuitori, în şase localităţi din județ.

Ce se întâmplă în condițiile creșterii ratei de infectare

În acest context, prefectul municipiului București avertizează că în toate locrurile aglomerate vor fi trmise patrule de jandarmi și polițiști care să asigure respectarea restricțiilor.

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe schimburi.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va pune în circulaţie mai multe mașini pe trasee.

Numărul cazurile de infectare cu noul coronavirus

Până miercuri, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.