Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Valiză suspectă, descoperită în fața unui Mall din Deva. Ce au descoperit pirotehniștii în bagaj
UPDATE. Valiză suspectă, descoperită în fața unui Mall din Deva. Ce au descoperit pirotehniștii în bagaj

UPDATE. Valiză suspectă, descoperită în fața unui Mall din Deva. Ce au descoperit pirotehniștii în bagaj

Autoritățile din Deva, județul Hunedoara, verifică o valiză suspectă pe care au descoperit-o în fața unui complex comercial.

UPDATE: Alarma declanșată la Deva, Hunedoara, de descoperirea unei valise suspecte a fost ridicată de autoritățile locale. Pirotehniştii SRI au intervenit la faţa locului și au constatat că în geamantan se aflau doar lucruri de uz personal, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

„Valiza a fost deschisă în condiţii de siguranţă, fără a pune în pericol viaţa sau bunurile cetăţenilor. Aceasta conţinea bunuri de uz personal”, a precizat sursa citată.

 

Alertă cu bombă în fața unui complex comercial din municipiul Deva. Mai multe echipaje de Poliție, SRI și geniști din cadrul ISU au fost convocate în fața unui complex comercial din Deva. Aici a fost semnalată o valiză nerevendicată, iar autoritățile fac verificări pentru a stabili că nu este nici un pericol pentru populație.

Lucrătorii complexului comercial și cetățenii din zonă au fost evacuați pe perioada investigației. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate în zona Decebal din Deva.

„Poliţia Deva a fost sesizată, la faţa locului au fost luate măsuri de urgenţă pentru securizarea zonei şi s-au deplasat în regim de urgenţă echipa de pirotehnişti a Serviciului Român de Informaţii. Se fac cercetări cu privire la provenienţa geamantanului şi provenineţa acestuia. Echipele cercetează să vadă despre ce este vorba”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Deva, luni, la Antena 3.

Poliția cercetează cazul

Într-o comunicare de presă, IPJ Hunedoara au anunțat că se fac cercetări în legătură cu valiza suspectă. La fața locului au fost luate măsuri petru securizarea zonei și pentru evacuarea cetățenilor și lucrătorilor din cadrul centrului comercial.

„În data de 28.06.2021, ora 09:00, Poliția Municipiului Deva, a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că la intersecția Bulevardului Iuliu Maniu cu bulevardul Decebal, în fața unei societăți comerciale, se află o valiză nerevendicată. La fața locului, au fost luate în regim de urgență măsuri pentru securizarea zonei si s-a deplasat echipa de pirotehnisti din cadrul SRI.

În continuare, se fac cercetări cu privire la proveniența si continutul geamantanului. În acest moment, circulația rutieră a fost restricționată si deviată pe rute ocolitoare.

Au fost evacuate toate persoanele din centrul comercial. La fata locului se află echipaje ale ISU Hunedoara, IJJ Hunedoara și Serviciul de Ambulanță”, se arată într-o comunicare pentru presă transmisă de Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.