Evenimentul Zilei > Social > Val de avarii în Capitală. Sute de blocuri și două mari spitale au rămas fără apă caldă și căldură
Val de avarii în Capitală. Sute de blocuri și două mari spitale au rămas fără apă caldă și căldură

Val de avarii în Capitală. Sute de blocuri și două mari spitale au rămas fără apă caldă și căldură

Sute de blocuri din Capitală au rămas vineri, 25 noiembrie, fără apă caldă şi căldură din cauza unor avarii la rețeaua de termoficare. Avariile au afectat și spitalele ”Matei Balş” şi ”Colentina”.

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că au loc lucrări la rețeaua de termoficare care afectează sute de blocuri. Lucrările se desfășoară pe conducta magistralei DN 700 din zona Complexului Sportiv Dinamo de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, din Sectorul 2 al Capitalei.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire pentru cinci puncte termice, care alimentează aproximativ 30 de blocuri și spitalele ”Matei Balș” și ”Colentina” va fi sistată vineri, până la ora 20.00.

Se intervine și la o conductă din zona Splaiului Unirii din Sectorul 3 al Capitalei. Pentru aproximativ 150 de blocuri din Sectorul 4 va fi sistată încălzirea până la ora 18.00.

De asemenea, se lucrează și pe Calea Șerban Vodă din Sectorul 4 al Capitalei. Furnizarea apei calde pentru 122 de blocuri va fi sistată tot până la ora 18.00.

O avarie este pe strada Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei. Furnizarea apei calde și a căldurii pentru aproximativ 50 de blocuri va fi sistată până la ora 18.00.

Explicațiile Termoenergetica

“Atunci când se face trecerea de la sistemul de iarnă la sistemul de vară, se trece de la 4 CET-uri, la doar două. Odată cu rearondarea ariilor de funcționare, apar avarii, disfuncționalități în funcționare.În momentul de față, sectoarele 2, 3, 4 și 6 sunt echilibrate, mai pot apărea doar probleme punctuale la orele de consum. Avem probleme pe Sectorul 1, în zona Titulescu și pe Sectorul 5.

Aceste avarii și disfunționalități apar de fiecare dată când se trece de la sistemul de iarnă la cel de vară, și, respectiv, de la cel de vară la cel de iarnă.Nu știm câte blocuri au fost afectate, pentru că parametrii diferă de la oră la oră, e foarte greu de făcut o analiză exactă“, declara Adrian Gîtlan, director adjunct Termoenergetica acum ceva timp.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: