Evenimentul Zilei > Monden > Vaccinul anti-Covid a provocat prăbușirea unui mare actor! Teoria conspirației pe seama sănătății lui Bob Odenkirk
Vaccinul anti-Covid a provocat prăbușirea unui mare actor! Teoria conspirației pe seama sănătății lui Bob Odenkirk

Vaccinul anti-Covid a provocat prăbușirea unui mare actor! Teoria conspirației pe seama sănătății lui Bob Odenkirk

Actorul american Bob Odenkirk a fost dus marți la spital după ce s-ar fi prăbușit pe platoul din New Mexico al spin-off-ului Breaking Bad - Better Call Saul. Potrivit mai multor știri, actorul de 58 de ani filma o scenă când i s-a făcut rău și a fost imediat dus cu o ambulanță la un spital din Albuquerque unde primește în prezent tratament.

Anti-vacciniști și teoreticienii conspirației au declanșat o campanie de dezinformare prin care acuză drept cauza colapsul lui Bob Odenkirk vaccinul împotriva coronavirusului. Bob Odenkirk este vedeta unui celebru serial TV difuzat pe Netflix.

Vedeta “Better Call Saul“ a fost dusă de urgență la spital la începutul acestei săptămâni, după ce a suferit ceea ce ulterior a fost descris ca un „incident legat de o afecțiune la inimă” în timp ce se afla pe platoul de filmare al serialului “Breaking Bad“ din New Mexico.

A doua zi după incident, 28 iulie, fiul lui Odenkirk a scris pe Twitter că tatăl său „va fi bine”, în timp ce un purtător de cuvânt al actorului a confirmat că se află în „stare stabilă”.

Într-o declarație citată de presa americană, purtătorul său de cuvânt a spus: „El și familia sa ar dori să-și exprime recunoștința pentru incredibilul efort pe care îl fac medici și asistenți care îl îngrijesc, precum și pentru actorii, personalul tehnic și producătorii serialului care au rămas alături de el”.

Teoria conspirației a luat avânt

În ciuda faptului că prăbușirea lui Bob Odenkirk a fost atribuită oficial doar problemei „legate de inimă”, anti-vacciniști au folosit această ocazie pentu a da vina pe vaccinul coronavirus, în ciuda faptului că nu au dovezi care să susțină problema.

Publicația de dreapta Big League Politics a sugerat că prăbușirea lui Bob Odenkirk a fost legată de vaccin prin publicarea unei povestiri cu titlul „Vedeta Better Call Saul – Bob Odenkirk se prăbușește pe platou după ce a primit vaccinul experimental COVID-19”, în timp ce în alte părți teoreticienii conspirației își promovau propriile povești.

Un exemplu: „Îi doresc tot binele lui Bob Odenkirk. Sper doar că acest lucru vă va lămuri cu privire la efectele secundare potențiale ale vaccinului COVID-19. ”

O altă persoană care a semnalat un articol despre cum actorul a primit vaccinul său împotriva coronavirusului a sugerat că a existat o legătură cu afecțiunea sa, scriind: „Bob Odenkirk s-a prăbușit pe platou cu o afecțiune legată de inimă … uite ce am găsit !!!”

CDC neagă ideile lansate de anti-vacciniști

Un alt utilizator al Twitter-ului a scris: „Aș paria toți banii, că problema inimii lui Bob Odenkirk, este miocardită cauzată de vaccin”.

În timp ce se știe că anti-vacciniști vin cu o gamă largă de afirmații despre impactul diferitelor vaccinuri, Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA a reasigurat publicul că vaccinurile împotriva coronavirusului sunt „sigure și eficiente”.

Pe site-ul său, organizația adaugă: „Milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinuri COVID-19 sub cea mai intensă monitorizare a siguranței din istoria SUA. CDC vă recomandă să primiți un vaccin COVID-19 cât mai curând posibil. ”

Site-ul clarifică în continuare faptul că toate vaccinurile autorizate utilizate pentru combaterea coronavirusului „au fost supuse și vor continua să fie supuse celei mai intense monitorizări de siguranță din istoria SUA”, care include „utilizarea atât a sistemelor de monitorizare a siguranței, cât și a celor noi, pentru a vă asigura că COVID-19 vaccinurile sunt sigure ‘.

Având în vedere că milioane de oameni din întreaga lume au primit vaccinuri în siguranță, zvonurile potrivit cărora cineva ar fi putut provoca prăbușirea lui Bob Odenkirk nu sunt altceva decât dezinformare, susține Unilad.