Evenimentul Zilei > Social > Vaccin împotriva Covid-19, deghizat în gumă de mestecat? Rusia pregătește marea inovație
Vaccin împotriva Covid-19, deghizat în gumă de mestecat? Rusia pregătește marea inovație

Vaccin împotriva Covid-19, deghizat în gumă de mestecat? Rusia pregătește marea inovație

Experții Armatei Ruse par să se inspire din filmele cu James Bond. De această dată, nu mai e vorba de modalități ingenioase de a-i elimina pe adversarii președintelui Putin, ci de vaccinul anti-Covid-19.

O unitate de cercetare a armatei ruse, care a fost implicată în dezvoltarea Sputnik V, lucrează acum la un nou vaccin împotriva coronavirusului. Marea noutate este că vaccinul va fi oferit sub formă de gumă de mestecat, anunță site-ul rusesc de știri RBC.

„Vaccinul va fi inclus în diferite scheme de tratament și prevenire”

Cercetătorii militari de la al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării au colaborat cu Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova încă de anul trecut, ajutând la dezvoltarea vaccinului Sputnik V.

Citând o sursă anonimă a Ministerului Apărării, agenția RBC dezvăluie acum că „se lucrează” la dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19 sub formă de tablete masticabile și pastile. „După testare, vaccinul va fi inclus în diferite scheme de tratament și prevenire pentru coronavirus”, a declarat sursa din Ministerul Apărării..

Au trecut de la arme chimice și biologice la vaccinuri?

Directorul Institutului Central de Cercetare 48, colonelul Sergei Borisevich, a confirmat de altfel informația cu privire la noul vaccin, dar nu a specificat în ce stadiu se află acest proiect. Acest institut se află, încă din vara trecută, pe lista neagră a Statelor Unite pentru că există suspiciuni că ar implicat în dezvoltarea armelor chimice și biologice.
Restricțiile de licență impuse companiilor americane de a face afaceri cu entitățile de pe această lista neagră sunt considerate mai puțin stricte decât sancțiunile.

70 de țări au apelat la vaccinurile rusești

Rusia a înregistrat un total de patru vaccinuri împotriva coronavirusului și a ajuns la acorduri cu aproape 70 de țări privind vânzarea Sputnik V sau schimbul de tehnologie pentru fabricarea acestuia. Eforturile active ale Moscovei de a comercializa vaccinul în întreaga lume au fost văzute de critici ca o încercare de a-l folosi ca un instrument soft-power. În ciuda nenumăratelor acuzații că a grăbit studiile clinice și nu a respectat toate procedurile, Rusia se laudă că vaccinul său vector adenoviral e primul din lume aprobat pentru utilizare pe scară largă, scrie The Moscow Times. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: