Astfel, vedeta B1 TV anunţă că există posibilitatea ca medicina actuală să nu poată produce niciodată un vaccin împotriva noului coronavirus.

„Oricâte tentative de vaccinuri ar exista în momentul de față, s-a lansat recent ipoteza conform căreia este posibil să nu avem niciodată cu adevărat un vaccin împotriva acestui Covid-19.

Motivul este destul de simplu: faptul că până acum, omenirea nu a reușit niciodată, se spune, să găsească un vaccin pentru un tip de coronavirus. Acest tip de virus este foarte greu de tratat.

Acest tip de virus atacă tractul respirator superior care este greu de tratat întrucât, deși el este în interiorul organismului, este tratat de corpul uman ca și cum ar fi în exterior.

Această problemă este greu de soluționat chiar și de un vaccin. Deci această tehnologie a vaccinului este departe de a fi soluționată și nu este de competența medicinei actuale să găsească un vaccin 100% eficient.

Deocamdată, știm că nu vom avea un vaccin în 2020. Cel mai devreme, va fi în 2021, dar sunt foarte multe întrebări care se pun aici. (…)

Deci va fi o bâjbâială de necrezut. Și poate că și în momentul în care ni se va anunța cu subiect și predicat că am găsit vaccinul, nu ar trebui, spunem noi, să ne bucurăm pe deplin, întrucât cred că și din acel moment vom mai avea mult până departe”, a comentat realizatorul tv conform b1.ro.

Organizația Mondială a Sănătății a anunţat că în acest moment există 70 de vaccinuri pentru coronavirus în dezvoltare la nivel mondial.

Cele mai avansate sunt cele experimentale dezvoltate de CanSino Biologics Inc. din Hong Kong și de Institutul de Biotehnologie din Beijing.

Totodată, alte două vaccinuri testate pe oameni sunt dezvoltate separat de producătorii americani Moderna Inc și Inovio Pharmaceuticals Inc., conform informaţiilor pe care le au jurnaliştii Bloomberg.