Evenimentul Zilei > Politica > Va reuși USR PLUS să-l demoleze pe Superman? Rareș Bogdan: Nu renunțăm la Cîțu. Ce plan secret are PNL contra lui Cioloș și Barna
VIDEO

Va reuși USR PLUS să-l demoleze pe Superman? Rareș Bogdan: Nu renunțăm la Cîțu. Ce plan secret are PNL contra lui Cioloș și Barna

Votul de blam dat de USR PLUS coaliției de guvernare prin retragerea miniștrilor săi și condiționarea cu un alt premier pentru revenirea în coaliție e o tactică greșită, consideră unul dintre liderii liberali. Florin Cîțu se bucură de toată susținerea PNL și toate calculele USR PLUS trebuie făcute strict în jurul lui, a explicat Rareș Bogdan.

Premierul şi europarlamentarul liberal Rareş Bogdan vorbesc despre o posibilă împăcare cu useriştii, dar asta după congresele celor două partide. Intervenit în direct în arena EVZ Play, politicianul a subliniat că șantajul USR este fără obiect și toate discuțiile de refacere a coaliției se vor purta numai în jurul actualului premier.

USR PLUS vor o reîntoarcere la guvernare

„De 4 luni fac campanie zi de zi pentru Cîțu. Noi nu renunțăm la Florin Cîțu. Va trebui ca Dacian Cioloș, Dan Barna și ceilalți să se repoziționeze în jurul lui Cîțu. El va fi încărcat cu energia și credibilitatea și forța președintelui ales al PNL începând din 25 septembrie. Mă aștept ca cei din USR să revină la sentimente mai bune. Dacă ați observat, nu au existat atacuri în ultima săptămână venite din partea liderilor lor principali. Părerea mea e că vor o reîntoarcere la guvernare”.

Europarlamentarul a mai precizat că mai există un aspect: Europa dorește o coaliție de dreapta. „Toate semnalele pe care le-am primit – și eu vă spun de la Bruxelles, de la nivelul PPE – sunt să încercăm să refacem coaliția de dreapta din multiple perspective. Leadershipul european ne roagă să refacem coaliția. Noi devenim cea mai mare țară cu guvern și președinte de dreapta”.

Un guvern minoritar ar fi o greșeală”

La observația moderatorului Robert Turcescu că împăcarea cu USR-iștii nu mai pare posibilă, liberalul a precizat că exclude ipoteza unui guvern minoritar. „PNL nu renunță la guvernare. Cei de la USR au abandonat guvernarea într-un moment foarte complicat. Un guvern minoritar va fi tot timpul la cheremul altora, ar fi o greșeală. Un guvern minoritar nu ar putea implementa reformele și ar fi cheremul partidelor care îl susțin. Chiar dacă s-au spus vorbe grele n-aș închide toate ușile USR. Dacă nu retrag moțiunea vom sta de vorbă. Își fac praf și propriii miniștri”.

Robert Turcescu a remarcat că din tonul lui Rareș Bogdan el nu întrevede nicio șansă de împăcare cu USR. „Electoratul USR e ferm convins că PNL vrea să fure și că Cîțu trebuie să plece”, a completat jurnalistul Dan Andronic.

Versiunea integrală a podcastului poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: