Evenimentul Zilei > Social > Va fi nebunie pe litoralul românesc și în acest weekend. Turiștii s-au călcat în picioare încă de astăzi
Va fi nebunie pe litoralul românesc și în acest weekend. Turiștii s-au călcat în picioare încă de astăzi

Va fi nebunie pe litoralul românesc și în acest weekend. Turiștii s-au călcat în picioare încă de astăzi

Aproximativ 150.000 de turiști își vor petrece acest weekend pe litoral, luând cu asalt stațiunile de la malul Mării Negre. Aglomerația a început de astăzi.

Se anunță un nou weekend extrem de aglomerat pe litoralul românesc, mai ales că și condițiile meteo vor fi favorabile pentru plajă. Aproximativ 150.000 de persoane vor petrece, sâmbătă și duminică în stațiunile de pe litoral.

Încă de vineri turiștii s-au trezit dis de dimineață pentru a prinde loc pe un șezlong

Chiar și astăzi a fost greu de găsit un șezlong sau un loc pe nisip. Turiștii au venit de la prima oră să ocupe un loc pe plajă și asta pentru că după ora 8 nu prea mai ai șanse să găsești unul. Temperatura este ridicată, în jur de 30 de grade Celsius, însă briza marii o face suportabilă. Turiștii par fericiți, deși au parte de cozi peste tot, este aglomerație la terase și trebuie să fie răbdători până găsesc un loc de parcare.

Pe tot litoralul, gradul de ocupare este de 95%. Dacă doriți să veniți aici în zilele următoare, vă sfătuim să apelați la agențiile de turism, care v-ar mai putea găsi un loc de cazare. Prețurile încep de la 1000 de lei pentru un sejur de 3 nopți la un hotel de 3 stele, conform Stirile PRO TV.

Sfaturi de la salvamari pentru a preveni tragediile

În aceste condiții, salvamarii au transmis părinților să nu-i lase pe copii nesupravegheați. Turiștii mai sunt sfătuiți să nu depășeasca geamandura și să respecte regulile de securitate. Ultima tragedie petrecută pe litoralul românesc a avut ca victimă un băiat în vârstă de 19 ani, care tocmai intrase la facultate și s-a înecat în zona „3 papuci”. Venise la mare împreună cu părinții și fratele lui mai mic, mai transmite sursa citată.

La fel ca și în restul țării, pe litoral va fi căldură sufocantă, cu mult soare şi briza activă. La prânz, nivelul de radiaţii UV depăşeşte pragul critic, aşa că ar fi bine să evitaţi expunerea la soare. Maximele ating 33 de grade în aer şi 27 de grade în apă.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: