Evenimentul Zilei > Monden > Va asculta regina de medici? Ce i-au cerut să facă în următoarele zile. Alertă la Casa Regală
Va asculta regina de medici? Ce i-au cerut să facă în următoarele zile. Alertă la Casa Regală

Va asculta regina de medici? Ce i-au cerut să facă în următoarele zile. Alertă la Casa Regală

Acum câteva zile regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a petrecut noaptea într-un spital din Londra, unde i-au fost făcute mai multe investigații. A doua zi la prânz suverana s-a întors la Palat deoarece se simțea mai bine.

După externare, regina este strict supravegheată de către medicii personali. Aceștia au sfătuit-o să se odihnească cel puțin în următoarele două săptămâni și să-și asume doar „îndatoriri ușoare”, a spus Palatul Buckingham.

Regina, care şi-a anulat o vizită oficială în Irlanda de Nord miercuri, a fost sfătuită de medicii ei să se odihnească, a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta nu va putea participa la Festival of Remembrance

„Cu toate acestea, rămâne intenția fermă a Reginei să fie prezentă la Serviciul Național de Comemorare”, a spus palatul, menționând despre acest eveniment major din calendarul anual al monarhului. Evenimentul se ține în onoarea morților din război.

Se spune că monarhul este într-o „dispoziție bună” și a înregistrat un discurs pentru COP26 în această după-amiază, după ce a fost forțată să renunțe la următorul summit climatic.

Decizia vine la doar câteva zile după ce regina Elisabeta și-a anulat apariția planificată la conferința ONU privind schimbările climatice de la Glasgow – o mișcare care a spulberat speranțele guvernului conservator al Marii Britanii, care este nerăbdător să arate importanța sesiunii pentru soarta planetei. Conferința privind clima se desfășoară în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie.

Vestea a venit după ce suverana a ținut audiențe virtuale marți la Castelul Windsor – prima de la dezvăluirile că medicii ei i-au ordonat să se odihnească.

Suverana i-a salutat pe ambasadorii din Coreea de Sud și Elveția în timpul primei sale apariții asistate de tehnologie, de când a fost condusă la Spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra, pe 20 octombrie, pentru „investigații preliminare”. Ea s-a întors la Castelul Windsor  la prânz a doua zi și de atunci își asumă sarcini ușoare.

Motivul spitalizării sale nu are legătură cu virusul COVID-19

Regina a fost supusă analizelor medicale după ce a anulat o călătorie programată pentru a marca 100 de ani de la crearea Irlandei de Nord, iar Palatul a spus că a acceptat „fără tragere de inimă” sfatul de a se odihni câteva zile. Iar problema sa de sănătate nu avea legătură cu virusul Covid.

Corespondentul regal al Sky, Rhiannon Mills, a declarat că internarea Majestății Sale nu are legătură cu virusul COVID-19 – și că ea se întorcea la biroul personal.

Palatul Buckingham a declarat astăzi: „Ca urmare a sfatului lor recent conform căruia Regina ar trebui să se odihnească câteva zile, medicii Majestății Sale au sfătuit-o să continue să se odihnească cel puțin în următoarele două săptămâni.

Majestatea Sa regretă că aceasta înseamnă că nu va putea participa la Serviciul Național de Comemorare de sâmbătă, 13 noiembrie. Cu toate acestea, rămâne intenția fermă a Reginei să fie prezentă la Serviciul Național de Comemorare în Duminica Comemorării, pe 14 noiembrie”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: