Evenimentul Zilei > Politica > USR-PLUS, copy-paste metoda Firea: Lasă Bucureștiul fără căldură și apă caldă, chiar înainte de iarnă
USR-PLUS, copy-paste metoda Firea: Lasă Bucureștiul fără căldură și apă caldă, chiar înainte de iarnă

USR-PLUS, copy-paste metoda Firea: Lasă Bucureștiul fără căldură și apă caldă, chiar înainte de iarnă

USR-PLUS a ajuns să copieze PSD. În ședința Consiliului General al Municipiului București ce a avut loc vineri, 24 septembrie, politicienii au dat copy-paste la metoda Firea, atât de vehement criticată de opozanți anterior, și au decis să angajeze Primăria Capitalei în cheltuieli sociale masive, riscând să lase bucureștenii și în următorul sezon rece fără apă caldă și căldură.

Rectificarea bugetară: Termoenergetica primește o sumă cu 110 milioane de lei mai mică

Consilierii generali ai USR-PLUS au cerut în ședința Consiliului General al Municipiului București tăierea unei sume de aproximativ 110 milioane de lei din bugetul oferit Termoenergetica, în contextul problemelor din sistemul centralizat de furnizare a apei calde și a căldurii. Bucureștenii riscă, astfel, să stea în frig și în acest sezon rece, în ciuda promisiunilor electorale ale useriștilor.

Banii vor fi direcționați chiar către ajutoarele sociale introduse de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, deși, în primăvara anului 2021, USR-PLUS a susținut că aceste ajutoare trebuie să fie reduse și chiar a votat pentru reducerea lor la jumătate, în contextul în care Primăria se afla în stare de faliment și trebuia să renunțe la o serie de cheltuieli.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, vineri, rectificarea bugetară a Primăriei București cu 49 de voturi „pentru” și o abținere.

Vlad Voiculescu aplaudă decizia: „USR-PLUS nu a fost niciodată de acord…”

USR-PLUS s-a răzgândit, însă, și a angajat Primăria București în cheltuieli sociale masive. Demersul a fost lăudat chiar de către fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, care a precizat că USR-PLUS București „nu a fost niciodată de acord cu reducerea indemnizației sau stimulentului pentru persoanele cu handicap sau celelalte persoane vulnerabile” din Capitală.

Useristul a spus că „greșeala” comisă anterior de primarul general va fi „îndreptată”. Bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București crește, astfel, de la suma de 343,7 milioane de lei la 453, 7 milioane de lei, potrivit lui Voiculescu.

„USR PLUS București nu a fost niciodată de acord cu reducerea indemnizației / stimulentului pentru persoanele cu handicap sau celelalte persoane vulnerabile din București.

USR PLUS București, prin consilierii generali, a impus în cadrul negocierilor la nivelul coaliției din Consiliul General alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Primăriei (bugetul DGASMB crește de la 343,7 milioane RON la 453,7 milioane) pentru aceste ajutoare pe care primarul general le redusese la jumătate, nerespectând astfel o hotărâre a Consiliului General.

În ședința de astăzi (n.r. vineri) această greșeală va fi îndreptată”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ce spunea primarul Nicușor Dan în octombrie 2020

Anul trecut, primarul Nicușor Dan se certa cu Gabriela Firea după ce Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, a amânat plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap din lipsă de bani.

„Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție. Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a scris Nicușor Dan, pe data de 27 octombrie 2020, pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: