„Cum să meargă profesorii şi să se simtă în siguranţă în şcoli, când avem acest caz de la Ploieşti, care chiar astăzi a revenit pe agenda publică? Şi ce informaţii avem de acolo? Comisia care a studiat şi a trebuit să dea un verdict vine cu un comunicat cel puţin condamnabil: doamna profesoară de matematică este vinovată, a fost găsită vinovată, deşi ea este victima şi a fost înjunghiată în Liceul 'Spiru Haret'. Efectiv, nu mai avem siguranţă în şcoli, violenţa este din ce în ce mai acerbă, din ce în ce mai mare în grădiniţele şi în şcolile noastre, iar statul arată din ce în ce mai neputincios. Nu putem sta nepăsători şi condamn cu fermitate lipsa de reacţie a Ministerului Educaţiei", a declarat deputata USR, în cadrul unei conferințe de presă.

Cristina Iurişniţi, membră a Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, a spus că va iniția o modificare legislativă. Scopul urmărit ar fi ca profesorii să nu mai fie obligați să facă servicii de ordine pe școală. În locul acestora ar trebui să se ocupe de astfel de responsabilități doar firme de pază, pedagogi sau studenți aflați în practică.

La finalul lunii ianuarie, anul acesta, o profesoară de la Colegiul Spiru Haret din Ploiești a fost înjunghiată în abdomen, chiar în faţa cancelariei, de un tânăr de 22 de ani. Autorul faptei a profitat de neatenția paznicului și s-a strecurat printre elevi, fiind prins ulterior de o patrulă de jandarmi. Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Citește și: