USL s-a rupt la centru. Ce vor face în TERITORIU

USL s-a rupt la centru. Ce vor face în TERITORIU

Conducerea PNL a adoptat, aseară seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare, documentul acordând aleşilor locali libertatea de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale.

Constanţa: Liderii PSD şi PNL spun că vor continua să colaboreze pe plan local Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, susţine că social-democraţii vor colabora cu consilierii judeţeni ai PNL chiar dacă au majoritatea, liderul PNL declarând şi el că toţi consilierii liberali vor susţine proiectele care sunt în slujba cetăţenilor indiferent cine le propune. Sibiu: Liderii PNL şi PSD îşi doresc continuarea colaborării pe plan local

Liderii PNL şi PSD Sibiu - deputatul Mircea Cazan şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea - au declarat că îşi doresc continuarea colaborării pe plan local, urmând să aibă discuţii în acest sens. Întrebat dacă este de părere că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, fost lider al FDGR şi actual membru cu influenţă al formaţiunii, va fi de acord să continue colaborarea, Cindrea a confirmat. "Eu cred că am făcut lucruri bune cu domnul Iohannis şi cred că se văd. De la Capitala Culturală pe care am început-o împreună, până la locuinţe sociale, sprijin pentru aeroport, toate astea au fost proiecte comune. Putem colabora în interesul cetăţeanului", a spus Cindrea, citat de mediafax.ro. Buzău: Liderul PSD  transmite primarilor să nu rupă alianţele cu PNL Preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a anunțat că le-a transmis tuturor primarilor social-democraţi din judeţ să nu rupă alianţele locale cu liberalii, "de dragul rupturii de la centru". El a precizat însă că este punctul său de vedere şi că nu a discutat până acum cu conducerea PNL Buzău, "totul fiind foarte în scurt". Cluj: PSD şi PNL ar putea continua colaborarea în CJ şi CL PSD şi PNL ar putea colabora în continuare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj şi la cel al Consiliului Local Cluj-Napoca şi ar putea fi păstraţi în funcţii şi şefii liberali de deconcentrate, afirmă liderii filialelor celor două partide, precizând că nu vor să facă schimbări. Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan a declarat, miercuri, că îşi doreşte păstrarea majorităţii în deliberativul judeţean formată cu PNL. La rândul său, preşedintele interimar al PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că va avea o întâlnire în zilele următoare cu conducerea PSD Cluj, pentru a discuta despre continuarea colaborării la nivelul CJ Cluj, unde el ocupă funcţia de preşedinte.  Braşov: Protocolul USL pe plan judeţean "rămâne în picioare" Vicepreşedintele PSD Braşov Mihai Popa a declarat că la Braşov s-a luat decizia ca protocolul judeţean USL să rămână valabil şi să nu fie făcută nicio schimbare, deocamdată, nici la nivelul instituţiilor deconcentrate.

Arad: Fără conflicte la nivel instituțional

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, afirmă că la nivel politic nu va mai colabora cu PSD şi că întotdeauna a văzut "un viitor al confruntării" pentru cele două partide, însă la nivel instituţional îşi doreşte să nu apară conflicte, pentru a nu fi schimbaţi viceprimari sau directori. Suceava: PNL nu vrea să strice "echilibrul"

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, că, după ruperea USL, liberalii suceveni nu-şi doresc să modifice echilibrul existent în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean Suceava şi nu va interveni pentru modificarea majorităţilor în aceste structuri. Gorj: PSD caută soulții Primarul municipiului Târgu-Jiu Florin Cârciumaru, a declarat miercuri că va căuta soluţii pentru continuarea colaborării cu PNL pe plan local, fiind încrezător că în Consiliul Local (CL) Municipal va avea susţinerea aleşilor liberali.

Satu Mare: Vor fi respectate alianțele din alegeri Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, susţine că nu vor avea loc modificări în structura de conducere a Consiliului Judeţean (CJ) şi Primăriei municipiului Satu Mare, urmând să fie respectate alianţele de la alegerile locale.

Mircea Govor, care este şi vicepreşedinte al CJ, a spus miercuri că rămâne actuala formulă la judeţ, cu preşedinte PNL şi un vicepreşedinte UDMR şi unul PSD. Argeș: USL continuă

Filialele PSD şi PNL au decis să continue deocamdată colaborarea la nivelul Consiliului Judeţean Argeş, au anunţat miercuri cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, social-democratul Florin Tecău şi liberalul Constantin Polexe.

"Aşa am hotărât noi, aşa vrem să facem noi, liberalii, acceptul colegilor de la PSD a fost dat în sensul că vor să lucrăm şi să facem lucruri în continuare în administraţia judeţeană, pentru cetăţeni. (...) Dimineaţă am discutat cu partenerii şi colegii noştri şi am luat hotărârea, împreună, să mergem înainte", a declarat secretarul general al PNL Argeş, Constantin Polexe.

Mehedinți: Se va analiza situația

Preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PNL, Virgil Popescu, a declarat miercuri pentru Agerpres că în şedinţa Biroului Politic Judeţean planificată pentru sfârşitul acestei săptămâni va analiza situaţia nou creată prin ieşirea partidului de la guvernare şi ruperea USL.

"Nu se pune în discuţie rearanjarea de forţe în cadrul CJ Maramureş, unde liberalii deţin o funcţie de vicepreşedinte. Interesul nostru e să funcţionăm cât mai bine, să atragem fonduri europene şi interne pentru a finaliza proiectele începute, cât şi cele aflate în stadiu de şantier. Între consilierii judeţeni ai PSD şi PNL a fost de-a lungul anilor o bună înţelegere indiferent de situaţia politică şi sper să fie aşa mai departe", a spus Gabriel Zetea, vicepreşedinte al CJ. CITIȚI ȘI:

  • Băsescu: Îi compătimesc pe Ponta și Antonescu pentru că nu au reușit să se ridice la înălțimea funcțiilor lor | LIVE TEXT
  • ZIUA DEMISIILOR. Victor Ponta a fost la Cotroceni. Mariana Câmpeanu și Cristian Bușoi au demisionat. Interimari: Șova la Transporturi, Bănicioiu la Sănătate | UPDATE
  • EXCLUSIV. Victor Ponta la "Evenimentul zilei" TV: Nu am discutat cu nimeni despre o nouă majoritate. Prim-ministrul nu se gândește la DEMISIE
  • Guvernul Ponta III, cu UDMR şi fără liberali. Ce i-au cerut liderii maghiari premierului Victor Ponta pentru a intra la guvernare
  • STENOGRAME PNL. Crin Antonescu: "PSD a crezut că mergem şi în patru labe!". Planul PNL: Premier + preşedinte în 2014
  • USL nu mai există. Trebuie să demisioneze tot Guvernul Ponta? | DEZBATEREA ZILEI
  • Lungul drum de 1.116 zile al lui Crin, de la coautorul loviturii de stat la apărătorul Justiţiei
  • USL s-a rupt! PNL a decis ieșirea de la guvernare. Antonescu: „Să nu prelungim festivalul de ipocrizie”
  • USL a încetat din viaţă după 3 ani si 20 de zile
  • REZOLUŢIA în 4 puncte prin care PNL a decis ruperea USL | DOCUMENT