US Air Force pregătesc noul bombardier invizibil, B-21 Raider

US Air Force pregătesc noul bombardier invizibil, B-21 Raider

Statele Unite nu puteau să întârzie cu replica după ce China a anunțat că pune la punct un bombardier strategic „stealth”.

US Air Force pregătesc noul bombardier invizibil, B-21 Raider. Anunțul vine după ce Beijingul și-a anunțat propriul bombardier „invizibil”, H20.

Acest avion, cu dedicație pentru americani, va fi capabil să transporte arme nucleare, convenționale sau hipersonice.

Așa că US Air Force nu putea să întârzie cu replica. Ceea ce a și făcut, anunțând construirea primelor două bombardiere B-21. Cu un prim zbor prevăzut anul viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și o intrare estimată în serviciu în 2026 sau 2027, scrie Korii/Slate.

US Air Force pregătesc noul bombardier invizibil, B-21 Raider. Un program estimat la 80 de miliarde de dolari

Avionul poartă denumirea de Raider în omagiul faimosului „Doolittle Raid” din 1942. Când avioane americane B-25B au lansat, în aprilie 1942, prima operațiune aeriană care a lovit Japonia.

Bombardierul B-21 este conceput pentru a înlocui modelul B-1 Lancer, considerat îmbătrânit. Lancer a intrat în serviciu la mijlocul anilor 80.

B-21 îl va înlocui și pe mai recentul bombardier B-2 Spirit, celebru prin forma sa care aduce cu o pisică de mare.

În linii mari B-21 pare să ia deja forma - și tehnologia „stealth” - a acestuia din urmă.

De altfel, ambele au fost proiectate de același producător de aeronave, Northrop-Grumman. Considerat un specialist în conceptul de „aripă zburătoare”.

Totuși, modelul B-21 pare să fie echipat cu prize de aer „NACA” pentru o semnătură radar și mai redusă.

Ceea ce pare să indice că Northrop-Grumman a rezolvat problemele pe care le avea acest vechi concept. Care punea probleme alimentării motorului.

Partea din spate a avionului pare să fi fost, de asemenea, revizuită, cu un design mai simplu și mai fluid.

Popular Mechanics explică faptul că „dinții” din spate ai modelului B-2 s-au datorat unei cereri din partea Forțelor Aeriene.

Piloții doreau ca bombardierul său să fie capabil de zboruri la mică altitudine. O capacitate pe care au implementat-o ​​în special în Afganistan, Irak sau în Siria, cu bombe convenționale.