Evenimentul Zilei > Actualitate > Ursul a mai făcut o victimă în Mureș. Un cioban de 80 de ani, găsit mort
Ursul a mai făcut o victimă în Mureș. Un cioban de 80 de ani, găsit mort

Ursul a mai făcut o victimă în Mureș. Un cioban de 80 de ani, găsit mort

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a fost ucis de un urs în localitatea Teleac (comuna Gornești), în Mureș. Este al doilea caz de om care a fost ucis de un urs în acest an, în acest județ.

Informația depre moartea bărbatului în vârstă de 80 de ani, despre care se spune că ar fi fost omorât de urs, a fost distribuită de directorul Salvamont Mureș, Robert Kovacs. Trupul neînsuflețit al victimei a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune și lanternă, a mai povestit oficialul Salvamont.

Acest cioban a fost ucis după ora 20.00, după cum a confirmat primarul comunei Gornești, Kolcsár Gyula

„Nu putem zice că era noapte, era după ora 20. Băiatul său a plecat de la stână pe la ora 20 și când s-a întors nu l-a mai găstit. Cred că pe la ora 2 și ce ceva, cei de la ISU l-au găsit la o distanță de 300 de m. Stâna era în Mura, dânșii sunt o familie din Teleac”, a declarat primarul.

Poliția din Mureș a confirmat incidentul

Biroul de Presă al IPJ Mureș a remis un comunicat de presă în care este prezentat incidentul de sâmbătă seara.

„La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din Mureș au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl sau, de 80 de ani, din Gornești, lipsește de la stână. De îndată, s-a constituit o echipă de cercetare formată din 11 polițiști (dintre care un criminalist cu un câine de urmă), 4 jandarmi, 4 reprezentanți de la Salvamont Mureș, 1 polițist local, și un paznic de vânătoare, care s-a deplasat la fața locului, pentru efectuarea de activități de căutare”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, corpul bărbatului a fost identificat în apropierea stânei, la aproximativ 300 de metri, într-o zonă de tufișuri. Pe corpul acestuia au fost observate mai multe leziuni făcute de fiarele sălbatice.

„În urma activităților, la o distanță de 300 de metri, a fost identificat bărbatul în cauză, care prezenta multiple leziuni traumatice, la nivelul întregului corp, posibil a fi provocate de animale sălbatice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și cauzelor în care a survenit decesul”.

Un copil de 8 ani a fost atacat de urs în judeţul Covasna

Cioban găsit mort după ce a fugit de urs

Un alt cioban din Mureș a fost găsit mort, după ce a fugit de un urs care a rănit un alt coleg de-al său. Ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure, după ce un urs a atacat, vineri seară, lângă o stână din județul Harghita, o vacă. Trei ciobani au încercat să alunge ursul, iar unul dintre ei a fost rănit foarte grav și a ajuns la spital.

Un alt cioban, în vârstă de 26 de ani, a reușit să fugă și a fost căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști.

Reacția ministrului Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit după ultimele atacuri ale urşilor şi spune că aceştia reprezintă un pericol real în România.

„Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a transmis Barna.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: