Liderul PNL afirmă că, după reorganizarea ministerelor, va pune lucrurile la punct și în agențiile guvernamentale, autoritățile de stat etc. Ludovic Orban a vorbit nu doar despre ce a făcut până acum, ci și despre măsurile pe care intenționează să le ia.

„Am încetat detașările din mediul privat, asta înseamnă că sunt zeci de mii de oameni care pleacă din sistemul public şi care nu mai primesc salariu în sectorul public. Încă nu am reușit impunerea, că a fost contestată la Curtea Constituțională, de a nu mai permite cumularea salariului în sectorul public cu pensia. De asemenea, am redus cheltuielile cu demnitarii prin înghețarea cheltuielilor cu demnitarii. Veți vedea în organigrame că vor exista reducerile atât la nivelul funcțiilor de demnitate, cât și la nivelul funcțiilor de conducere, cât și la nivelul personalului de execuție”, a precizat Orban.

Referitor la reducerile de personal din ministere, pe care vicepremierul Raluca Turcan le estima la 20%, primul-ministru a spus: „Situaţia ministerelor este diferită. Sunt ministere care au fost comasate, în schimb sunt ministere care își păstrează activitatea, unde e foarte greu să reduci. De exemplu, la Ministerul Tineretului și Sportului, care are 96 de angajaţi în aparatul central, e greu să mai reduci ceva”.

Ludovic Orban s-a ferit să rostească o cifră exactă a personalului care va fi disponibilizat și a explicat de ce: „Nimeni nu poate spune astăzi, decât după finalizarea procesului de restructurare, care nu înseamnă numai noile HG de organizare a ministerelor, ci şi restructurarea celorlalte structuri ale administrației centrale, de tip agenție, autoritate, oficii, birou sau cum s-or numi ele”.

Cu alte cuvinte, întrebat dacă va ajunge cu reorganizarea și la eșalonul doi de agenții și autorități, premierul Orban a făcut anunțul: „Cu siguranţă!”.

Te-ar putea interesa și: