Evenimentul ZileiActualitateUrmărire ca-n filme pe străzile orașului! S-au tras focuri de armă: 3 polițiști au fost răniți FOTO

Urmărire ca-n filme pe străzile orașului! S-au tras focuri de armă: 3 polițiști au fost răniți FOTO

Urmărire ca-n filme pe străzile orașului! S-au tras focuri de armă: 3 polițiști au fost răniți FOTO
Un grav eveniment soldat cu rănirea a trei ofițeri de poliție a avut loc joi după-amiază, 27 ianuarie. Agenții au fost împușcați de un suspect care a furat un Mercedes alb și s-a baricadat într-o casă timp de câteva ore înainte de a fi arestat, au anunțat autoritățile locale.

Trei ofițeri de poliție din Houston, Texas, au fost răniți într-un schimb aprig de focuri. Poliția locală a declarat că toți agenții se află în stare stabilă. Aceștia prezintă răni care nu le pun, însă, viața în pericol și sunt tratați la spitalul Memorial Hermann.

Urmărire cu focuri de armă în Houston

Incidentul a avut loc joi, în jurul orei locale 14:40, când ofițerii au răspuns la un apel de urgență, a declarat șeful poliției din Houston, Troy Finner, în cadrul unei conferințe de presă susținută în fața spitalului unde sunt tratați ofițerii.

Suspectul i-a observat pe agenți și a fugit de la locul faptei cu o mașină, iar ofițerii au pornit în urmărire, a spus Finner.

Suspectul s-a izbit de poarta unei parcări și apoi a deschis focul asupra ofițerilor cu o armă automată, potrivit declarațiilor șefului poliției. Polițiștii au ripostat, dar suspectul a scăpat, a furat mașina Mercedes de la o femeie care nu a fost rănită și s-a făcut nevăzut.

Trei ofițeri de poliție au fost împușcați

Un agent de poliție a fost împușcat în braț și alți doi ofițeri au fost loviți direct în picior, potrivit poziției Poliției locale.

Suspectul a intrat într-o casă din cartierul Fifth Ward și a tras asupra ofițerilor care se aflau afară, a declarat Finner. Niciun agent de poliție nu a fost rănit în acest schimb de focuri de armă.

„El este încă în casă și îl tratăm ca pe un suspect baricadat”, a declarat Finner joi după-amiază, la ora locală 18.00, potrivit abcnews.go.com.

În timpul confruntării, suspectul a tras „mai multe focuri de armă” asupra ofițerilor SWAT, niciunul dintre aceștia nefiind atins, a precizat poliția.

Suspectul a fost arestat

Ulterior, în jurul orei 19.40, autoritățile locale au transmis pe rețelele de socializare că suspectul a fost arestat. Acesta a ieșit din casă „cu mâinile ridicate și s-a predat”. Bărbatul prezenta o aparentă rană prin împușcare la nivelul gâtului și a fost transportat la un spital local, a precizat șeful Poliției.

Primarul orașului Houston, Sylvester Turner, a declarat că i-a vizitat pe fiecare dintre ofițerii internați în spital. „Toți cei trei ofițeri au o stare de spirit bună, toți au fost vorbăreți și ne-am exprimat sprijinul pentru ei”, a spus edilul.

Ofițerii răniți au fost identificați de poliție folosind numele lor de familie: Ofițerul N. Gadson, 35 de ani; Ofițerul D. Hayden, 32 de ani; și Ofițerul A. Alvarez, 28 de ani.

Al doilea eveniment de acest fel în ultimele șapte zile

Este al doilea incident de acest fel din săptămâna curentă în Houston. Plutonierul Charles Galloway, de la secția de poliție 5 din comitatul Harris, a fost împușcat și ucis duminică, când agentul a oprit pe dreapta o mașină. S-a întâmplat în sud-vestul orașului Houston.

Oscar Rosales, în vârstă de 51 de ani, care a fost arestat miercuri după ce a fugit în Mexic, a fost acuzat de crimă capitală în cazul acelei împușcături.

Până pe 27 ianuarie, patru ofițeri de poliție au fost uciși cu focuri de armă și 24 au fost împușcați și răniți, potrivit Gun Violence Archive, o organizație non-profit care monitorizează incidentele de violență armată din întreaga țară.


Accesează: