AVERTIZARE DE VÂNT PUTERNIC ÎN SUDUL ŢĂRII. Urmările furtunii: Un mort, zeci de copaci căzuţi şi de maşini avariate | FOTO

AVERTIZARE DE VÂNT PUTERNIC ÎN SUDUL ŢĂRII. Urmările furtunii: Un mort, zeci de copaci căzuţi şi de maşini avariate | FOTO

Noaptea trecută, echipajele de intervenţie au fost solicitate să intervină în nu mai puţin de 97 de situaţii de urgenţă. Furtuna puternică a afectat toate sectoarele Capitalei şi mai multe localităţi din judeţul Ilfov. În această dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit, până la ora 15.30, avertizarea de vânt puternic pentru sudul ţării.

"Vântul puternic a smuls şapte panouri publicitare şi cinci acoperişuri. Cea mai afectată zonă a Municipiului Bucureşti a fost sectorul 2, în care un număr de 15 copaci au fost doborâţi de vânt. Efectele negative ale fenomenelor meteorologice nu au produs victime în Municipiul Bucureşti. Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, ISUMB a intervenit cu 106 echipaje însumând 337 cadre. Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă a fost necesar ca autospecialele cu apă şi spumă să participe la 66 de intervenţii, autospecialele de descarcerare la 20 de intervenţii iar autospecialele de intervenţie şi salvare de la înălţimi la cinci intervenţii", se arată în comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealu Spirii' al Municipiului Bucureşti.

În această dimineaţă, prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei, a scris pe blogul său că "furtuna din noaptea trecută are un bilanţ impresionant: 58 de copaci căzuţi în Capitală, 16 maşini avariate, 10 panouri publicitare dărâmate, cabluri electrice afectate etc. Cel mai tare mă enervează situaţia copacilor căzuţi care distrug maşinile oamenilor. Mă enervează pentru simplul motiv că este pentru a nu ştiu câta oară când se întâmplă şi este pentru a nu mai ştiu câta oară când cer primarilor să toaleteze arborii, să trimită oamenii din subordine să verifice care sunt copacii bătrâni, putrezi sau care ar putea cădea ca urmare a unei furtuni ca aseară. Ce reacţie au avut până acum primarii? O putem vedea singuri...", mai scrie Atănăsoaei.

Avertizare de vânt puternic în sudul ţării Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, până la ora 12.30, avertizarea de vânt puternic. Judeţele afectate sunt Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, inclusiv Municipiul Bucureşti. Rafelele de vânt vor depăşi 50 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

ANM a emis o avertizare nowcasting de viscol, pentru intervalul 9.30 - 15.30, în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş. Călăraşi: Un bărbat a murit în timpul furtunii Dacă în Bucureşti nicio persoană nu a fost rănită în timpul furtunii, autorităţile din Calăraşi au anunţat că un bărbat a murit după ce peste maşina în care se afla a căzut un copac. Copacul smuls de vânt s-a prăbuşit peste maşină, iar şoferul a murit pe loc. Incidentul s-a produs în această dimineaţă,  pe DN 3 B, la ieşirea din localitatea Borcea din judeţul Călăraşi.

"Primele noastre date arată că acest copac a căzut probabil din cauza vântului puternic, iar bărbatul aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan şi-a pierdut viaţa. Au intervenit localnici din Borcea care au încercat să acorde primul ajutor victimei, dar bărbatul era decedat", a declarat, pentru mediafax.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Câteva mii de case din Giurgiu au rămas fără curent

Tot din cauza furtunii, 98 de localităţi din judeţul Giurgiu au rămas fără curent electric. Autorităţile din acest judeţ au anunţat că au fost afectatte 522 de posturi de transformare şi 28 de linii electrice.

CAPITALA, DUPĂ FURTUNĂ FOTO: Andrei Udişteanu

CITIŢI ŞI:

  • Avertisment: Trafic îngreunat de zăpadă și viscol pe DN1
  • Prognoza meteo. VEZI în ce regiuni va ninge weekendul acesta