Evenimentul Zilei > Vremea > URGIA IERNII lovește România. Directorul ANM: -30 de grade Celsius și VISCOL. Cea mai GREA IARNĂ
URGIA IERNII lovește România. Directorul ANM: -30 de grade Celsius și VISCOL. Cea mai GREA IARNĂ

URGIA IERNII lovește România. Directorul ANM: -30 de grade Celsius și VISCOL. Cea mai GREA IARNĂ

Este cea mai grea iarnă din ultimii ani. Directorul ANM a anunțat că vor urma temperaturi de -30 de grade Celsius și viscol puternic.

Până la finalul lunii decembrie, vremea va avea temperaturi situate cu mult sub media climatologică a lunii decembrie. Săptămâna viitoare, la munte se vor înregsitra temperaturi minime de -12 grade Celsius. Vremea de Ignat și în Ajunul Crăciunului va fi, de asemenea, caracterizată de episoade geroase și zăpezi mari.

Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori, anunţă meteorologii. În decembrie, precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru. Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani, scrie Cancan.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.