Evenimentul Zilei > Actualitate > Uraganul Ida văzut de pe stația orbitală. Imagini spectaculoase din spațiul cosmic
Uraganul Ida văzut de pe stația orbitală. Imagini spectaculoase din spațiul cosmic

Uraganul Ida văzut de pe stația orbitală. Imagini spectaculoase din spațiul cosmic

Astronauții NASA de pe Stația Spațială Internațională (ISS) au realizat mai multe fotografii ale Uraganului Ida care a devastat Statele Unite, zilele trecute. Imaginile prezintă furtuna care a făcut atât de multe pagube, din spațiul cosmic.

Astronauții NASA au publicat fotografii cu urganul Ida, în urmă cu o săptămână, deasupra Golfului Mexic. Uraganul Ida a ajuns în Statele Unite la 16 ani după uraganul Katrina, care a ucis 1.800 de oameni și a cauzat distrugeri în valoare de 125 de miliarde de dolari. Furtuna care a ajuns în Statele Unite a lăsat peste un milion de persoane fără energie electrică în statele Mississippi și Louisiana.

Uraganul Ida a fost observat și fotografiat de pe Stația Spațială Internațională (ISS), iar imaginile arată cum furtuna de gradul patru se dezlănțuie deasupra Americii de Nord. Aceasta înainte de a se dezlănțui în toată puterea sa, în data de 29 august.

Cum arată uraganul din spațiul cosmic

Megan McArthur, astronautul ISS, a publicat imaginile impresionante cu puternica furtună pe contul de Twitter

„#HurricaneIda de pe @Space_Station cu puțin înainte de prânz CDT astăzi [sâmbătă]”. „Dacă ești/ai fost în calea lui, mă gândesc la tine și sper să fii în siguranță”, a scris astronaut în postarea care însoțește imaginile.

Ce pagube a făcut uraganul Ida

Uraganul Ida a apărut ca un uriaș sistem care se deplasează printr-o mișcare de rotație rapidă deasupra Golfului Mexic. Ida a avut aceeași putere ca al cincilea cel mai puternic urgan care lovit teritoriul continental al Statelor Unite, după cum scrie dailymail.

După dezlănțuirea furtunii, aproximativ un milion de persoane din sudul statului Mississippi și din Louisiana au rămas fără curent electric. Vânturile puternice au înregistrat viteze de peste 230 km/h, smulgând acoperișurile clădirilor și inversând cursul râului Mississippi.

Din cauza uraganului, o șosea din Mississippi s-a surpat, în noaptea de luni spre marți, și a omorât două persoane. Alte zece au fost rănite.

Ida, al cincilea cel mai puternic uragan din SUA

Cu rafale de vânt care ating 230 de kilometri pe oră, uraganul Ida este al cincilea cel mai puternic uragan care a lovit Statele Unite. Aceasta după uraganul din Ziua Muncii din 1935, după Camille, din 1969, Andrew din 1992 și Michael din 2018.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.