Evenimentul Zilei > International > Uraganul Ida a făcut prăpăd în SUA. Sunt 50 de morți confirmate și pagube colosale
Uraganul Ida a făcut prăpăd în SUA. Sunt 50 de morți confirmate și pagube colosale

Uraganul Ida a făcut prăpăd în SUA. Sunt 50 de morți confirmate și pagube colosale

Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața in cauza teribilului uragan Ida care a lovit coasta Statelor Unite cu inundații devastatoare, ploi torențiale și rafalec de vânt de 276 kilometri pe oră.Uraganul Ida

Șaptesprezece decese au fost confirmate în statul New York, patru comitatul Westchester, iar restul în New York, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernatorului Kathy Hochul.

Aproape toate victimele din New York,au fost surprinse în subsolurile pe care le ocupau ilegal. E vorba de persoane cu venituri foarte mici

Precipitațiile record aduse de uragam au provocat daune de peste 50 de milioane de dolari, a estimat Kathy Hochul.

În New Jersey, au fost confirmate 27 de morți și încă patru persoane dispărute, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului Phil Murphy. Au fost raportate mai multe decese își în Connecticut, Pennsylvania și Maryland.

Ida a lovit Louisiana ca uragan de categoria 4 pe 29 august, aducând vânturi extreme care au dărâmat copacii și liniile electrice și au întrerupt alimentarea cu energie pentru mai mult de un milion de oameni.

 

630.000 de locuințe și companii sunt încă lipsite de curent electric

Numărul morților provocate de Ida în Louisiana a ajuns duminică la 13 persoane, a declarat departamentul de sănătate al statului pe Twitter.

Peste 630.000 de locuințe și companii erau încă lipsite duminică de energie electrică în sud-estul Louisianei, potrivit Comisiei de stat pentru servicii publice.

Mulți locuitori ai Louisianei continuă să se confrunte și cu lipsuri în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente, dar și furnizarea sw apă și gaze.

Restabilirea completă a alimentării cu energie electrice a unor zone din sud-est ar putea dura până la sfârșitul lunii, a declarat sâmbătă președintele și CEO-ul Entergy, Phillip May.

Uraganul a provocat o deversare de petrol în Golful Mexic

Președintele SUA, Joe Biden, a vizitat Louisiana vineri pentru a evalua daunele cauzate de furtună, promițând ajutor federal pentru a ajuta statul să acopere pagubele provocate de uragan,

Paza de coastă a SUA a declarat sâmbătă că echipajele sale încearcă să facă față unei deversări majore de petrol care a avut în Golful Mexic în urma uraganului. . Imaginile din satelit ale Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice ale SUA arată că e vorba de opată de petrol uriașă de petrol la aproximativ două mile de Port Fourchon, Louisiana, scrie Al Jazeera.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: