Evenimentul Zilei > Justitie > Unul dintre cei mai apreciați regizori români, anchetat de DIICOT. Ce acuzații i se aduc cineastului
Unul dintre cei mai apreciați regizori români, anchetat de DIICOT. Ce acuzații i se aduc cineastului

Unul dintre cei mai apreciați regizori români, anchetat de DIICOT. Ce acuzații i se aduc cineastului

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul Ada Solomon au fost chemați, luni, la DIICOT, și puși sub acuzare într-un dosar ce vizează mai multe persoane.

Cunoscutul regizor Corneliu Porumboiu, fiul omului de afaceri Adrian Porumboiu, și Ada Solomon, producător de filme, ar fi fost puși sub acuzare de DIICOT, pentru presupusă spălare de bani și evaziune fiscală. Iată ce se precizează în comunicatul făcut public de cei de la DIICOT, în care nu se menționează numele celor cercetați.

Ce acuzații i se aduc regizorului Corneliu Porumboiu și producătorului Ada Solomon

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală efectuează cercetări față de un număr de 100 de persoane fizice și juridice într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc).

„Facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar”

O parte din membrii grupului infracțional figurau ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracțională. De asemenea, facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar, le lipseau mențiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat și vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societățile prestatoare.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DCCO. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în comunicat.

Corneliu Porumboiu și Ada Solomon au fost aduși, luni, la sediul DIICOT, și puși sub acuzare, după cum informează siteul g4.media.ro.