Unul dintre inculpaţii din dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba (UDMR), s-a declarat vinovat de toate acuzaţiile!

Daniel Cristian Mandache, unul din cei 13 inculpaţi în dosarul de corupţie în care este judecat şi Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, s-a declarat vinovat de toate acuzaţiile care i se aduc, pe motiv că nu se poate deplasa de la Iaşi la Târgu Mureş la fiecare termen de judecată, din cauza lipsurilor materiale.

"Prin procedura de recunoaştere a vinovăţiei, reglementată de articolul 320 indice 1 şi printre motivele pentru care a folosit această procedură a spus că sunt motivele familiale, personale, îl împiedică să participe la judecarea acestui proces - trebuie să vină de la Iaşi până la Târgu Mureş la fiecare termen - şi a preferat varianta în care recunoaşte vinovăţia şi deci să fie condamnat prin procedură simplificată. Recunoaşte faptul că a făcut nişte măsurători care au fost folosite într-un raport. Care acel raport nu este fals, pentru că s-a dat soluţia de scoatere de sub urmărire penală", a declarat presei, la termenul de joi, avocatul Sergiu Bogdan, care îl reprezintă pe Borboly Csaba. Cine este complicele baronului UDMR Mandache Daniel Cristian, care în perioada 2007 - decembrie 2012 a fost angajat la S.C.C.F. Iaşi - Laborator Central (Societatea de Construcţii Feroviare) iniţial ca muncitor necalificat şi apoi ca şi operator laborator - în prezent fără ocupaţie - a fost trimis în judecată în acest dosar, alături de Borboly Csaba, pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, pentru 15 acte materiale. Acuzaţiile DNA Potrivit DNA, prejudiciul total produs judeţului Harghita, ca urmare a activităţilor celor 13 inculpaţi desfăşurate în anii 2010 şi 2011, este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată), care ar consta în caracterul fictiv al materialelor date în custodie firmelor constructoare şi în diferenţa dintre preţurile onorate şi cele oferite de firmele descalificate la licitaţie, substanţial mai mici.