Oamenii de știință au descoperit că universul în care trăim nu este primul care a existat vreodată, scrie Dailymail.

Un grup de fizicieni de top au descoperit că în urmă cumult timp, au existat foarte multe găuri negre din care este posibil să se fi format mai multe universuri.

Ei spun că radiația cosmică (CMB) – același lucru care provoacă zgomotele albe pe televizoare – este o dovadă a rămășițelor acestor găuri negre.

Punct de vedere puțin excentric a venit de la fizicianul și matematicianul Roger Penrose, Universitatea de Stat din New York, matematicianul Daniel An și fizicianul Universității din Varșovia, Krzysztof Meissner.

Acești gânditori aduc acum o versiune modificată a Big Bang pentru a răspunde acestei teorii multiverse.

Teoria se numește cosmologie ciclică conformă sau CCC și afirmă că universurile se dezvoltă, se extind și mor în succesiune.

Găurile negre ale fiecăruia își lasă amprenta asupra următorului univers care urmează.

„Dacă universul merge mai departe și mai departe, iar găurile negre înghit totul, într-un anumit moment, vom avea doar găuri negre”, a spus dr. Penrose pentru Live Science.

Găurile negre sunt considerate a pierde în mod constant masa în timp și emană cantități mari de radiații de particule de masă numite gravitoni și fotoni.

Dr. Penrose afirmă că, dacă este adevărat, „atunci ceea ce se va întâmpla este că aceste găuri negre se vor micșora treptat”.

În cele din urmă vor ajunge în punctul în care se dezintegrează complet, cu o cantitate imensă de particule de masă rămase.

Datorită unei ciudățeni în teoria relativității speciale a lui Einstein, particulele de masă nu sunt supuse acelorași legi ale fizicii ca obiectele cu masă.

Asta inseamna ca există în univers fără a fi interacțiuni.

„Deci, un univers plin cu gravitoni sau fotoni nu va avea nici un efect asupra timpului sau a spatiului”, a spus dr. An.