Evenimentul Zilei > Social > Unii părinți vor putea să participe la deschiderea noului an școlar. Cine sunt privilegiații și care sunt criteriile de selecție
Unii părinți vor putea să participe la deschiderea noului an școlar. Cine sunt privilegiații și care sunt criteriile de selecție

Unii părinți vor putea să participe la deschiderea noului an școlar. Cine sunt privilegiații și care sunt criteriile de selecție

În funcție de hotărârea luată de fiecare școală, vor exista părinți care vor putea să participe, luni, la debutul anului școlar 2021-2022, după cum a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Vor fi părinți care vor putea să ia parte, mâine, la deschiderea noului an școlar. Totul depinde de condițiile puse de fiecare unitate școlară în parte, după cum a anunțat, duminică, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Totuși, recomandarea este de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinților alături de elevi. Sau o situație și mai nedorită ar fi cea a prezenței ambilor părinți.

Este de preferat să participe un singur părinte la debutul anului școlar,

„Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a mai spus că fiecare şcoală are condiţii specifice, iar directorii unităţilor de învăţământ au datoria de a anunţa părinţii cât de mult poate permite accesul.

„Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică”, a precizat Cîmpeanu.

Mesajul transmis de premierul Florin Cîțu

Tot legat de începerea anului școlar 2021-2022, premierul Florin Cîțu a afirmat duminică. „Mâine începe anul şcolar şi vreau să mă asigur că festivităţile de mâine se desfăşoară în cele mai bune condiţii, asta înseamnă să respectăm ordinul Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, ordinul comun care reglementează modul în care se desfăşoară aceste festivităţi mâine, o limită de o oră şi jumătate, exclusiv afară, cu mască obligatorie. În acelaşi timp este important (…) că începem anul şcolar cu prezenţă fizică şi este foarte important ca siguranţa copiilor să fie în prim plan.”

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: