Evenimentul Zilei > Actualitate > Unicul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia, prins într-un scandal internațional. Băiat de 6 ani, răpit de la rudele care îl aveau în grijă
Unicul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia, prins într-un scandal internațional. Băiat de 6 ani, răpit de la rudele care îl aveau în grijă

Unicul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia, prins într-un scandal internațional. Băiat de 6 ani, răpit de la rudele care îl aveau în grijă

Un băiat de șase ani, singurul supraviețuitor al telecabinei care s-a prăbulit în Italia, în luna mai, este vizat de o aprigă bătălie pentru custodie, între rudele mamei și cele ale tatălui. Cei doi au murit în tragedia din luna mai.

Băiatul, pe numele său Eitan Biran, care este vizat de un proces pentru atribuirea custodiei, ar fi fost luat și dus în Israel de bunicul său. Autoritățile italiene investighează dispariția băiatului, unicul supraviețuitor al tragicului accident de telecabină din luna mai. Copilul ar fi fost dus în Israel, de bunicul său, care l-a luat de la cei care îl au în grijă.

După moartea părinților și a fratelui său în vârstă de doi ani, în tragedia din 23 mai, din telecabina Stresa-Mottarone, Eitan Biran a fost miza unei aprige lupte pentru custodie. Bătălia este purtată de rudele copilului din Italia și cele din Israel, după cum relatează Alephnews.ro.

Eitan a fost dat în grija mătușii sale din partea tatălui, Aya Biran-Nirko, în Pavia, după ce a fost externat dintr-un spital din Torino în iunie. Femeia a primit custodia copilului, însă o altă mătușă a acestuia, din Tel Aviv, Gali Peleg, din partea mamei, a demarat procedura de adopție. Avocatul femeii a spus că băiatul ar fi ținut prizonier, contrar voinței sale.

Băiatul a fost dus în Israel de rudele mamei

În plin scandal, avocatul a confirmat, pentru un post de radio, că Eitan a fost luat din Italia și dus în Israel. Acesta a spus că rudele din partea tatălui l-ar fi ascuns și nu ar fi permis celorlalți să-l vadă.

„Noi nu l-am răpit pe Eitan și nu vom folosi acest cuvânt. L-am adus pe Eitan înapoi acasă. A trebuit să facem acest lucru după ce nu am primit nicio informație despre starea sa de sănătate sau starea sa mentală. Dacă judecătorul nu ar fi programat întâlniri [cu copilul], nu l-am fi văzut”, a spus avocatul.

Bunicul micuțului Eitan, Shmulik Peleg, s-a mutat în Italia din Tel Aviv pentru a fi aproape de băiat. Acesta l-a luat pe copil într-o plimbare, sâmbătă dimineață, dar nu l-a mai adus acasă, la ora stabilită cu rudele acestuia. Astfel, cazul a ajuns în atenția autorităților italiene care au aflat că Eitan și bunicul său au plecat din Italia la bordul unui avion închiriat.

Bunicul a confirmat că micuțul este în Israel

Mass-media italiană a informat că Biran-Nirko i-ar fi adresat mai multe mesaje lui Peleg, care ar fi răspuns în cele din urmă și i-ar fi transmis că „Eitan s-a întors acasă”.

Armando Simbari, avocatul care îl apără pe Biran-Nirko, a spus pentru Corriere della Sera că ceea ce s-a întâmplat este foarte supărător pentru toată lumea și crează îngrijorare. El i-a acuzat pe bunic și pe rudele din partea mamei de răpire.

„Vestea este supărătoare pentru toată lumea și creează multă îngrijorare. El [Eitan] a fost răpit de la familia în care a crescut și de la medicii care încă îi tratează traumele”, a declarat avocatul.

Accidentul care a îngrozit Italia

O telecabină plină cu oameni, dintr-o cunoscută zonă turistică din Alpii italieni, Stresa-Mottarone, s-a prăbușit azi la prânz din motive încă necunoscute.

„Martorii au văzut cabina mișcându-se repede și apoi la înălțimea stâlpului s-a rostogolit și a fost aruncată”. au povestit martorii pentru La Repubblica. Telecabina a căzut într-o zonă înaltă și abruptă.

Tragedia s-a produs pe traseul unei linii de teleferic care transportă localnici și turiști din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, până la cota 1.500 pe vârful muntelui Motarone. Un număr de 14 persoane au decedat în această tragedie, singurul supraviețuitor fiind băiețelul de 6 ani.

Sursa foto: worldisraelnews.com

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: