Evenimentul Zilei > International > Ungaria vrea să declare stare de urgenţă, din cauza afluxului de refugiaţi
Ungaria vrea să declare stare de urgenţă, din cauza afluxului de refugiaţi

Ungaria vrea să declare stare de urgenţă, din cauza afluxului de refugiaţi

Ministerul ungar de Interne a propus guvernului de la Budapesta declararea stării de urgenţă, ca urmare a fluxului masiv de imigranţi care continuă să treacă frontiera dinspre Serbia.

Conform şefului de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, propunerea va discutată la şedinţa de guvern ce se va desfăşura marţea viitoare.

Janos Lazar a menţionat că analizele structurilor de securitate ale executivului indică, în contextul valului de refugiaţi, o sporire a riscurilor reprezentate de crima organizată, precum şi o creştere a riscului unor acţiuni teroriste, relatează Agerpres.

De asemenea, el a precizat de asemenea că 15 septembrie este termenul limită pentru a finaliza secţiunea gardului din zona punctului de frontieră Roszke, la graniţa cu Serbia.

În ultimele 24 de ore încă aproximativ 5.000 de refugiaţi au sosit la graniţa dintre Serbia şi Ungaria. Acesta este un număr record pentru o singură zi.

Potrivit estimărilor Crucii Roşii, este posibil ca în următoarele zece zile să ajungă în Ungaria alţi circa 42.000 de refugiaţi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.