Evenimentul Zilei > International > Ungaria impune sancțiuni drastice pentru pedofili: pedeapsa crește până la 20 de ani de închisoare
Ungaria impune sancțiuni drastice pentru pedofili: pedeapsa crește până la 20 de ani de închisoare

Ungaria impune sancțiuni drastice pentru pedofili: pedeapsa crește până la 20 de ani de închisoare

Ungaria a implementat măsuri drastice pentru pedofili. Noul proiect legislativ a fost votat de Parlament, marți, 15 iunie.

Parlamentul din Ungaria a adoptat măsuri noi pentru șancționarea pedofililor. Un nou registru va pune la dispoziție numele infractorilor. Pedofilii nu se vor mai putea angaja în locuri de muncă ce presupun întâlnirile cu copii. Pedeapsa pentru pedofilie crește până la 20 de ani de închisoare – eliberarea condiționată este interzisă.

Statul protejează dreptul copilului la identitatea de gen care i-a fost atribuită la momentul nașterii. Școlile nu au voie să promoveze schimbarea de gen sau homosexualitatea, conform noilor prevederi legale.

Registrul Pedofililor. Fiecare nume va fi memorat

Potrivit proiectului legislativ adoptat, pe 15 iunie, de către autoritățile Ungariei, va exista un registru de evidență al pedofililor, unde va fi memorat numele fiecărei persoane vinovate de o astfel de infracțiune.

În noul registru vor fi menționate și numele pedofililor care au comis acte de astfel de natură și în trecut. Datele infractorilor vor fi folosite strict pentru asigurarea protecției copiilor, notează presa maghiară.

Închisoare de 20 de ani pentru pedofili

Pedeapsa pedofililor a fost mărită. Aceștia pot petrece timp în închisoare până la 20 de ani. Noul proiect de lege interzice eliberarea condiționată a infractorilor, în cazul de față.

Inițiativa adoptată de Parlamentul Ungariei nu lasă loc de interpretări în funcție de contextul în care a fost comisă infracțiunea.

Legea se referă inclusiv la persoanele oficiale care se găsesc vinovate de pedofilie sau pornografie infantilă. Perioada de prescripţie a infracțiunii va începe – în loc de vârsta de 18 ani a victimei – de la vârsta de 21 de ani.

În ceea ce privește hărțuirea copiilor, fapta va fi considerată infracțiune dacă va fi comisă de o persoană cu vârsta peste 18 ani.

Interdicții pentru angajarea pedofililor

Persoanele găsite vinovate de pedofilie nu vor putea să se angajeze în domeniul sănătății sau al învățământului. Aceste aspecte erau prevăzute și înainte în Ungaria. De această dată însă, proiectul legislativ adoptat interzice prestarea activităților în aer liber, în locuri accesibile minorilor.

Pedofilii nu vor avea posibilitatea de a lucra pe ștrand, în parcuri de distracții, grădinii zoologice, asociații sportive și nici nu vor putea fi angajați în servicii guvernamentale. Funcțiile de conducere politică sunt, de asemenea, interzise pedofililor.

Școlile nu au voie să promoveze schimbarea de gen sau homosexualitatea

Conform noului proiect legislativ adoptat de către Parlament, în unitățile școlare, la orele de educație sexuală, cadrele didactice nu au voie să promoveze ideea schimbării identității de gen sau a homosexualității.

Statul protejează dreptul copilului la identitatea de gen care i-a fost atribuită la momentul nașterii.

Activitățile ce presupun informarea în acest sens vor fi organizate, conform noilor prevederi, în școli, doar de profesori sau persoane/organizații trecute într-un registru oficial al autorităților.

Încălcarea acestor aspecte va conduce la tragerea răspunderii a directorului instituției școlare, dar și a celui care prestează activitatea.

Proiectul legislativ adoptat marți, 15 iunie, de Parlamentul Ungariei a trecut cu 157 voturi pentru și 1 vot împotrivă, anunță agenția MTI citată de flux24.