Evenimentul Zilei > International > Unei echipe de FOTBAL i-a fost refuzată VIZA de SUA. Nu poate participa la un turneu, pentru că „nu are un motiv întemeiat”
Unei echipe de FOTBAL i-a fost refuzată VIZA de SUA. Nu poate participa la un turneu, pentru că „nu are un motiv întemeiat”

Unei echipe de FOTBAL i-a fost refuzată VIZA de SUA. Nu poate participa la un turneu, pentru că „nu are un motiv întemeiat”

O echipă de fotbal feminin din Tibet a anunțat că nu a primit vize de intrare în SUA, pentru a putea participa la un turneu sportiv, care se desfășoară în Texas.

Sportivelor li s-a spus că nu au un motiv întemeiat pentru a vizita Statele Unite.

Majoritatea jucătoarelor sunt refugiate tibetane, care trăiesc în India și au cerut viză la Ambasada SUA din Delhi.

Donald Trump a interzis intrarea în SUA a persoanelor din mai multem țări, dar tibetanii și indienii nu sunt pe lista respectivă, care cuprinde: Iran, Irak, Siria,Yemen, Sudan, Somalia și Libia.

Directorul executiv al echipelor de fotbal feminin tibetan, Cassie Childers, și un cetățean american, au declarat pentru BBC că ea a însoțit grupul de 16 jucătoare pentru a da interviuri la ambasadă, în 24 februarie.

„Sunt dezamăgită, pentru că am planificat călătoria de mai multe luni. Era un moment important pentru viața fiecărei jucătoare, după ce li s-a spus despre deplasare. Era șansa lor să spună lumii că femeile tibetane pot obține ce își doresc”, a spus ea.

Childers a adăugat că îi este rușine că țara sa a refuzat să acorde vize echipei de fotbal. Dar nu a amintit nimic despre interdicșiile impuse de administrația Trump.

„Mă temeam pentru un eșec, pentru că tibetanii în general se luptă să obțină vize americane, pentru că oficialii se tem că ai ar putea cere apoi azil”, a spus femeia.

Majoritatea femeilor din echipă au documente indiene, care sunt emise de guvernul indian pentru refugiații tibetani și sunt utilizate ca pașapoarte. Două dintre membrele echipei au pașapoarte indiene.

Alte patru jucătoare trăiesc în Nepal, sunt cetățeni nepalezi și au solicitat vize americane în Kathmandu, dar nu au primit încă niciun răspuns.

Poziția SUA față de Tibet nu s-a schimbat, Tibetul fiind considerat parte a Chinei. Echipa voia să joace în Cupa Davis, un turneu anual pentru echipe de junioare din întreaga lume. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: