Editura Evenimentul si Capital

Unde fugim de-acasă? Weekend-ul Cinepolitica: Adelin Petrișor și Coreea de Nord

14-04/19-coreea-de-nord-nimic-de-invidiat-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 233 Vizualizari

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica invită doritorii la un documentar tulburător, la care intrarea este gratuită.

O întâlnire cu Adelin Petrișor și poveștile sale din Coreea de Nord, un documentar tulburător despre „genocidul medicamentelor” și superproducția cu Adrien Brody din închidere sunt câteva dintre evenimentele de neratat în weekend, la Festivalul Internațional de Film Cinepolitica.

Unul dintre cei mai cunoscuți reporteri români, Adelin Petrișor, își prezintă sâmbătă, 12 aprilie, de la 20.30, la Cinema Elvira Popescu, documentarul „Coreea de Nord, nimic de invidiat”, realizat după vizita pe care a făcut-o în 2012 în cel mai dur lagăr comunist încă existent în lume, alături de cameramanul TVR Cătălin Popescu. Cei doi au fost primii jurnaliști TV români cărora li s-a permis accesul după 1989 în țara izolată de restul lumii.

Intrarea este liberă.

Altarul de la Trușești. Ultimele zile de vizitare la Muzeul Național de Istorie a României

O piesă excepțională de cult – un altar descoperit în așezarea preistorică cucuteniană de la Trușești - Țuguieta, (jud. Botoșani), poate fi admirată la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12.

Pe lângă numeroasele locuințe, splendida ceramică pictată cucuteniană descoperită în mare cantitate, unelte sau obiecte de podoabă, săpăturile arheologice aveau să aducă la lumină câteva complexe unice pentru această parte a Europei. Câteva locuințe aveau în interiorul lor, modelate în lut, obiecte de cult ce demonstrau existența unei vieți spirituale complexe și, mai ales, manifestarea unei organizări sociale extrem de elaborate.

Între acestea, locuința nr. XXIV avea să dezvăluie un astfel de complex de cult unic în Europa. Modelarea în lut într- o manieră impresionantă prezintă aspecte relevante pentru universul spiritual al comunităților cucuteniene. Cele două personaje, reprezentate pe altar, sugerează existența unui univers în care omul ocupă un loc central, investit fiind cu atribute cosmice, fiecare detaliu demonstrând această concepție complexă privind lumea.

Sunt argumentele ce permit să afirmăm că, fără îndoială, comunitatea de aici a jucat un rol proeminent de-a lungul fazei Cucuteni A, în mileniul V î.e.n., posibil chiar fiind un centru de cult pentru zona respectivă.

Micro-expoziția mai este deschisă la Muzeul Național de Istorie a României până în ziua 13 aprilie 2014 și poate fi vizitată între orele 10.00 – 18.00.

„Aida”

Austriacul Friedrich Pfeiffer, la pupitrul Operei Naționale București, 11 și 12 aprilie 2014, ora 19.00.

„Aida” se numără printre lucrările de operă ale lui Verdi care au trecut testul timpului: de exemplu, la Metropolitan Opera din New York, „Aida” este opera cu cele mai multe reprezentații de-a lungul timpului. Opera „Aida” are o temă exotică care aduce în atenție incredibila poveste de dragoste dintre Aida, prințesă de origine etiopiană, și Radamès, general al armatei egiptene.

Surprize și varietate la Târgul Cadourilor de Paște de la Galeria Dalles

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI